(4 μερίδες)
- 600 ml νερό
- 200 ml κρέμα καρύδας
- 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κόκκους ταπιόκας
- 6 κ. του γλυκού ζάχαρη καρύδας ή 4 κ. του γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμόνι ή πορτοκάλι (προαιρετικά)
Βάζουμε νερό, κρέμα καρύδας, φλούδα λεμονιού και ταπιόκα όλα μαζί σε μία κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράσουν σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι οι κόκκοι ταπιόκας να γίνουν διάφανοι από άσπροι και όταν πήξει το μείγμα. Προς το τέλος πριν πάρουμε το μείγμα από τη φωτιά προσθέτουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Την αφήνουμε λίγο να κάτσει και την μοιράζουμε σε μπολάκια.
Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε με κανέλα. (Η συνταγή γίνεται εξίσου νόστιμη με κανονικό γάλα.)
Είναι μία νόστιμη, vegan και εύκολη συνταγή. Χρόνος προετοιμασίας 5-10 λεπτά. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες συστήνεται η κατανάλωση να μην γίνεται βράδυ.