Posts, link time to detox, Φθινοπωρινή αποτοξίνωση

Ώρα για αποτοξίνωση & ενίσχυση ανοσοποιητικού!

Αποτοξίνωση

     

Ώρα για αποτοξίνωση!

Το Φθινόπωρο είναι μία εποχή αλλαγής, περισυλλογής, τακτοποίησης, προετοιμασίας για το χειμώνα. Είναι η περίοδος που πετάμε ότι δεν χρειαζόμαστε. Η φύση ρίχνει τα φύλλα της, μπαίνει σε ησυχία και ηρεμία, έτσι ώστε να αναγεννηθεί πάλι την άνοιξη. Το αντίστοιχο συμβαίνει και στον άνθρωπο. Ο καιρός κρυώνει, νοιώθουμε κούραση και χαμηλή ζωτικότητα και βέβαια είναι περίοδος ιώσεων. Οι γρήγοροι ρυθμοί του καλοκαιριού αντικαθίστανται με την ησυχία και τους αργούς ρυθμούς του χειμώνα.

Είναι ιδανική περίοδος για ενδοσκόπηση, για να εστιάσουμε στο μέσα μας, να ξεφορτωθούμε τοξίνες και περιττά βάρη που έχει συσσωρεύσει το σώμα και ο νούς μας. Είναι η κατάλληλη εποχή για έναν γενικό καθαρισμό, ώστε να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας και να δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας για τον κρύο και βαρύ χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια όλου του το καλοκαιριού συσσωρεύονται στον οργανισμό τοξίνες και πολλές φορές και κιλά. Η χαλαρότητα και ανεμελιά των διακοπών συχνά συνοδεύονται από άστατες ώρες ύπνου και ξεκούρασης, κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, αυξημένη πρόσληψη τροφής, το αλκοόλ, μειωμένη άσκηση αλλά και γενικότερα ο τοξικός αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, η λήψη φαρμάκων, κλπ.

Η συσσώρευση τοξινών διαταράσσει την ισορροπία της υγείας και όσο μεγαλώνουμε, οι αποτοξινωτικοί μηχανισμοί του ίδιου του σώματος γίνονται όλο και λιγότερο αποτελεσματικοί. Γι’ αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό να διατηρούμε τον οργανισμό μας σε ισορροπία και να τον «καθαρίζουμε» συχνά. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να κάνουμε αποτοξίνωση μία ή δύο φορές το χρόνο ή, εάν μπορούμε, και κάθε εποχή.

Η αποτοξίνωση του οργανισμού βοηθάει στην ανάκτηση νεανικής ενέργειας και αναστέλλει την διαδικασία γήρανσης, δυναμώνει το ανοσοποιητικό, βελτιώνει την πεπτική διαδικασία, καθαρίζει την επιδερμίδα και, γενικότερα, επαναφέρει την ισορροπία στα όργανα του σώματος.

Ενδείξεις για τοξίνες στο σώμα είναι: η κόπωση και ειδικότερα όταν το πρωί δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε, λευκό επίχρισμα στη γλώσσα το πρωί, το υπερβολικό βάρος, η μείωση μνήμης, οι δερματικές αντιδράσεις (εξανθήματα, ακμή, έκζεμα), οι αλλεργίες, η ευερεθιστότητα, το άγχος, η κατάθλιψη, η δυσκοιλιότητα, η άσχημη αναπνοή, και ο κοιλιακός τυμπανισμός. Μετά από περιόδους υπερφαγίας ή υπερτοξίνωσης το σώμα συνήθως από μόνο του ψάχνει τρόπους για να «ισορροπήσει». Αυτή, άλλωστε, είναι και η λειτουργία του ανοσοποιητικού μας, όπως υποστηρίζει και η Δρ. Marianna Pochelli*, διδάκτωρ Νευροπαθητικής Ιατρικής.

«Το σώμα μας είναι από τη φύση του εξοπλισμένο με τον δικό του μηχανισμό αυτοκαθαρισμού, ο οποίος -βέβαια- με τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής επιβαρύνεται εξαιρετικά».

Γι’ αυτόν τον λόγο η αποτοξίνωση συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της αποτοξινωτικής ικανότητας του ίδιου του οργανισμού. Μόλις γίνεται αυτό, αρχίζει το σώμα να κινητοποιείται και να αποβάλει τις τοξίνες μέσω των ούρων, των κοπράνων και του ιδρώτα.

 Η Ιπποκράτεια Διαβίωση σάς προτείνει ένα δυναμικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης (10 + 10 ημέρες) με τη βοήθεια πρε- και προβιοτικών και ενζύμων φυσικής προέλευσης και βιολογικής καλλιέργειας που βοηθούν στην ισορροπημένη εντερική λειτουργία, βελτιώνοντας τη διάσπαση των τροφίμων και τον έλεγχο των «κακών» βακτηρίων που βρίσκονται στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να βελτιστοποιείται η διαδικασία «καθαρισμού». Διότι, ως γνωστόν, όταν το πεπτικό μας σύστημα δε λειτουργεί σωστά, δε μπορούμε να απαλλαγούμε εύκολα από τις τοξίνες. Το σώμα μας αποβάλλει πολλές τοξίνες κατά τη διάρκεια των κενώσεων, αλλά αν το έντερο δε λειτουργεί τακτικά (δυσκοιλιότητα), οι τοξίνες απορροφώνται και περνάνε στον οργανισμό μας.

*Η Δρ. Marianna Pochelli είναι διδάκτορας Νευροπαθητικής Ιατρικής. Προωθεί ενεργά την αποτοξίνωση, τον καθαρισμό του παχέος εντέρου, καθώς και έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής, χρησιμοποιώντας τα υγιεινά τρόφιμα ως βάση για την καλή υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *