Posts

Οι Αρχές του Ρέικι

reiki

Σύμφωνα με την παράδοση και την έρευνα, όταν ο Δρ. Ουσούι βίωσε την εμπειρία της Αφύπνισης στο ιερό βουνό Κουράμα, τού δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιεί θεραπευτικά σύμβολα για να βοηθάει στον πόνο των συνανθρώπων του. Σύμβολα τα οποία είχε βρει σε ένα μοναστήρι, αλλά κανείς δεν μπορούσε να του εξηγήσει τη θεραπευτική τους χρήση. Μετά από την ανώτερη αυτή επίγνωση της θεραπευτικής δυνατότητας, άρχισε να πηγαίνει στις φτωχογειτονιές και να προσπαθεί να θεραπεύσει όποιον έβλεπε ότι είχε ανάγκη ίασης. Παρατήρησε όμως πως, παρόλο που οι άνθρωποι θεραπεύονταν, η ζωή τους δεν άλλαζε προς το καλύτερο αλλά, αντίθετα, ο πόνος και οι ασθένειές τους επέστρεφαν γιατί οι ίδιοι ήταν απλώς παθητικοί δέκτες. Δεν κατανοούσαν πως χρειαζόταν να υπάρξει δική τους θέληση για τη θετική αλλαγή του τρόπου ζωής τους. Έτσι, λοιπόν, δημιούργησε ένα θεωρητικό κομμάτι 5 αρχών, το οποίο θα έλεγα πως εκφράζει απόψεις της χριστιανικής φιλοσοφίας.

1η Αρχή: Μόνο για Σήμερα Δεν Θα Θυμώσω

Ο θυμός μπορεί να ενεργοποιηθεί από ένα μικρό συμβάν που ακουμπά, όμως, σε κρυμμένα ψυχικά τραύματα. Έτσι, τα συμβάντα που φαίνεται να πυροδοτούν έναν θυμό, ίσως να μην είναι η πραγματική αιτία.

Η άποψή μου είναι να εκφράζουμε τον θυμό μας, αλλά να διερευνούμε την αιτία, χωρίς να βλάπτουμε κανέναν και χωρίς να νιώθουμε ενοχές. Ο θυμός είναι μία εκρηκτική μορφή ενέργειας και μπορεί να είναι καταστροφικός τόσο για μας τους ίδιους όσο και για τους άλλους. Φυσικά και δεν παίρνουμε αποφάσεις σε κατάσταση θυμού! Ο Δυναμικός Διαλογισμός του Όσσο προσφέρει μια αντιμετώπιση εκρηκτικών μορφών ενέργειας, όπως ο θυμός. Μια άλλη αντιμετώπιση είναι το να μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε μέσα από αναπνοές αλλά και το Ρέικι. Η κλινική υπνοθεραπεία, επίσης, αποτελεί έναν τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε καταστάσεις που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας και ενεργοποιούν αρνητικά συναισθήματα θυμού.

2η Αρχή: Μόνο για Σήμερα Δεν Ανησυχώ, Δεν Στεναχωριέμαι.

Να μην ξεχνάμε πως όλα γύρω μας είναι ΕΝΑ και υπάρχει συμπαντική φροντίδα για όλα τα πλάσματα του πλανήτη! Εμείς όμως οι άνθρωποι ξεκόβουμε και αφήνουμε το νου μας να περιπλανιέται συνεχώς και να σχεδιάζει τα ασχεδίαστα! Από τη μια μάς απασχολούν οι αναμνήσεις του παρελθόντος και από την άλλη κάνουμε σχέδια για το μέλλον, χάνοντας το παρόν. Κανείς όμως δεν μάς είπε πως το μυαλό δεν μάς δόθηκε για να προγραμματίζει το μέλλον, γιατί τα εργαλεία με τα οποία θα το προγραμματίσει είναι οι εμπειρίες του παρελθόντος και μόνο! Ωστόσο, ο εγκέφαλός μας μπορεί να βιώνει τις εμπειρίες του ΠΑΡΟΝΤΟΣ. Τα βιώματα του παρόντος εκφράζουν μια στιγμή της αιωνιότητας, χρειάζεται να ζούμε χωρίς φόβους και ανησυχίες για τις αλλαγές που το μέλλον θα φέρει. Να ζούμε στο παρόν και να είμαστε συντονισμένοι στο Κέντρο μας με γαλήνη και σωματική χαλάρωση.

3η Αρχή: Νιώθω και Δείχνω Ευγνωμοσύνη για τα Πάντα.

Η ζωή σε άλλους δίνει πολλά σε άλλους λίγα. Ευτυχισμένος και πλούσιος είναι αυτός που είναι ευχαριστημένος με όσα έχει. Κάθε πρωί ξεκινάμε για μια εμπειρία ολόκληρης ζωής. Είμαστε ζωντανοί. Είναι όμορφο να εκτιμάμε και να χαιρόμαστε τον κόσμο που μάς περιβάλλει. Εκτιμάμε τους ανθρώπους, τα ζώα τους πιο πιστούς συντρόφους μας, τα φυτά που ομορφαίνουν κι αρωματίζουν τη φύση και τους χώρους που ζούμε, αλλά και μάς θεραπεύουν, τα δένδρα που μάς χαρίζουν το οξυγόνο, τη δροσιά τους, τη ζεστασιά τους, τα έπιπλα που ομορφαίνουν το σπίτι μας! Το Σύμπαν μάς αγαπάει και μάς προσφέρει όλα τα προηγούμενα απλόχερα και, ακόμα, μάς προσφέρει βιώματα και εμπειρίες, οι οποίες μάς αφυπνίζουν, μάς πάνε παραπέρα και εξελίσσουν την ψυχή μας.

4η Αρχή: Κερδίζω Τίμια το Ψωμί μου, Δουλεύοντας Δυνατά και για την Πνευματική μου Εξέλιξη.

Η Αρχή αυτή έχει δύο σκέλη: το ένα αφορά μια τίμια επαγγελματική εργασία, η οποία προσδίδει αρμονία για να κερδίζουμε τα προς το ζην, και το δεύτερο σκέλος αναφέρεται στην πνευματική εσωτερική αναζήτηση κι εξέλιξη, και πάλι μέσα από την αρμονία, εξ ίσου σημαντική για τον δημιουργό του Ρέικι.

Βέβαια, τη δουλειά μας θα την κάνουμε καλύτερα όταν μάς αρέσει το επάγγελμα που κάνουμε και είναι τυχεροί όσοι κάνουν ένα επάγγελμα που τούς αρέσει. Η στεναχώρια, η αρρώστια και οι τυχόν ενοχλήσεις από τον χώρο εργασίας ίσως χρειάζεται να μάς οδηγήσουν σε δεύτερες σκέψεις, είτε να οργανώσουμε νέα επαγγελματική κατάσταση, είτε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον χώρο εργασίας προς το θετικότερο. Ουσιαστικά χρειάζεται να έχουμε θετική άποψη και να αγαπάμε τη δουλειά που κάνουμε. Τότε η δουλειά (δουλεία) θα μετατραπεί σε εργασία.

Όσον αφορά στο σκέλος της πνευματικής αναζήτησης, αυτό οφείλει να είναι το πλέον αγαπημένο κομμάτι, το οποίο θα μάς οδηγήσει στην αυτοεπίγνωση –να μάθουμε ποιοι είμαστε, ποιός είναι ο σκοπός της ζωής μας και γιατί βρισκόμαστε στον πλανήτη Γη.

5η Αρχή: Τιμώ και Σέβομαι τους Άλλους, Δασκάλους, Γονείς, Μεγαλύτερους.

Είμαστε ένα κομμάτι του σύμπαντος. Η συνείδησή μας(νους) επηρεάζει την ενέργεια(ύλη), γιατί η συνείδησή μας είναι ενέργεια και η ενέργεια έχει συνείδηση. Τιμάμε τους γονείς και τους δασκάλους μας γιατί μάς έδωσαν πολλά από τη ζωή και την εμπειρία τους, ακόμα και αν δεν συμφωνούμε σε όλα, πράγμα φυσικό. Οι ίδιοι επηρεάστηκαν σε πολλά από τους δικούς τους γονείς και δασκάλους. Σεβόμαστε όποιον συναντάμε στον δρόμο μας. Οφείλουμε να είμαστε ευγνώμονες σε όλους και σε όλα όσα μας δίνει η ζωή, ακόμη και για τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις, γιατί μάς μαθαίνουν, μάς αλλάζουν και μάς ωριμάζουν. Βέβαια, η φιλική διάθεση προς τους άλλους σημαίνει πως αγαπάμε πρωτίστως τον εαυτό μας, γιατί χωρίς αγάπη εαυτού δεν μπορούμε να αγαπήσουμε κανέναν.

Κλείνοντας, θυμίζω πως η ζωτική ενέργεια του Ρέικι εργάζεται για το καλό της ανθρωπότητας και προσφέρει Φως, Δύναμη, Γνώση, Πνευματική και Φυσική συμπληρωματική Θεραπεία…

Νίκος Δαφόπουλος

Reiki & Karuna Master

Geneologie Frank Arjava Petter

Σας ενημερώνουμε ότι στο Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP (Μεγάρων 8 & Κομνηνών Συκιές, 56626 – έναντι Πολιτιστικού Κέντρου Συκεών):

Στις 2/3/2018, 19:30 – 21:00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εκδήλωση γνωριμίας με το αυθεντικό Ρέικι από τον Ν. Δαφόπουλο όπου θα λυθούν όλες οι απορίες σας σχετικά με το Ρέικι.

Στις 3/3/2018, 19:00 – 22:00 και 4/3/2018, 10:00 – 15:00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο «Μύησης  Usui Reiki Ryoho 1ου Βαθμού».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *