Posts, Ανοιξιάτικη Αποτοξίνωση

Άνοιξη: Ώρα για Αποτοξίνωση!

detox 3
Όταν έρχεται η άνοιξη ξεκινάει η διαδικασία καθαρισμού και αναγέννησης της φύσης. Αυτή είναι η ιδανικότερη εποχή για αποτοξίνωση και καθαρισμό και για τον άνθρωπο.
Κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, και κυρίως το χειμώνα, συσσωρεύονται στον οργανισμό τοξίνες και κιλά. Σε αυτό συμβάλλουν πολλοί λόγοι: οι επεξεργασμένες τροφές, ο τοξικός αέρας που αναπνέουμε -κυρίως στις μεγάλες πόλεις-, το νερό που πίνουμε, η λήψη φαρμάκων, η μειωμένη άσκηση, η αυξημένη πρόσληψη τροφής λόγω χαμηλών θερμοκρασιών (αλλά και λόγω της περιόδου των εορτών), τα αυξημένα επίπεδα στρες, τα φυτοφάρμακα, κ.ά. Η συσσώρευση τοξινών διαταράσσει την ισορροπία της υγείας και όσο μεγαλώνουμε, οι αποτοξινωτικοί μηχανισμοί του ίδιου του σώματος γίνονται όλο και λιγότερο αποτελεσματικοί. Γι’ αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό να διατηρούμε τον οργανισμό μας σε ισορροπία και να τον «καθαρίζουμε» συχνά. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να κάνουμε αποτοξίνωση μία ή δύο φορές το χρόνο ή, εάν μπορούμε, και κάθε εποχή.

Σύμφωνα με την Ayurveda, ιδιαίτερα σημαντική είναι η αποτοξίνωση τον Μάρτιο, με τον ερχομό της Άνοιξης, διότι όταν οι ζεστές θερμοκρασίες λιώνουν το χιόνι, οι τοξίνες στο σώμα μας αρχίζουν να «υγροποιούνται», πλημμυρίζοντας τα μικροκυκλοφοριακά κανάλια που μεταφέρουν τα θρεπτικά στοιχεία στα κύτταρα και τα απόβλητα μακριά από αυτά. Όταν αυτά τα βασικά κανάλια είναι φραγμένα μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι, υποτονικοί και «τοξικοί». Μια αποτοξίνωση την άνοιξη μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να νιώσετε φρέσκοι και ενεργητικοί! Η αποτοξίνωση του οργανισμού βοηθάει στην ανάκτηση νεανικής ενέργειας και αναστέλλει την διαδικασία γήρανσης, δυναμώνει το ανοσοποιητικό, βελτιώνει την πεπτική διαδικασία, καθαρίζει την επιδερμίδα και, γενικότερα, επαναφέρει την ισορροπία στα όργανα του σώματος.

Ενδείξεις για τοξίνες στο σώμα είναι η κόπωση, το υπερβολικό βάρος, η μείωση μνήμης, οι δερματικές αντιδράσεις (εξανθήματα, ακμή, έκζεμα), οι αλλεργίες, η ευερεθιστότητα, το άγχος, η κατάθλιψη, η δυσκοιλιότητα, η άσχημη αναπνοή, και ο κοιλιακός τυμπανισμός. Μετά από περιόδους υπερφαγίας ή υπερτοξίνωσης το σώμα συνήθως από μόνο του ψάχνει τρόπους για να «ισορροπήσει». Αυτή, άλλωστε, είναι και η λειτουργία του ανοσοποιητικού μας, όπως υποστηρίζει και η Δρ. Marianna Pochelli*, διδάκτωρ Νευροπαθητικής Ιατρικής.

«Το σώμα μας είναι από τη φύση του εξοπλισμένο με τον δικό του μηχανισμό αυτοκαθαρισμού, ο οποίος -βέβαια- με τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής επιβαρύνεται εξαιρετικά».

Γι’ αυτόν τον λόγο η αποτοξίνωση συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της αποτοξινωτικής ικανότητας του ίδιου του οργανισμού. Μόλις γίνεται αυτό, αρχίζει το σώμα να κινητοποιείται και να αποβάλει τις τοξίνες μέσω των ούρων, των κοπράνων και του ιδρώτα.

Η Ιπποκράτεια Διαβίωση σάς προτείνει ένα δυναμικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης (10 + 10 ημέρες) με τη βοήθεια προβιοτικών και ενζύμων φυσικής προέλευσης και βιολογικής καλλιέργειας που βοηθούν στην ισορροπημένη εντερική λειτουργία, βελτιώνοντας τη διάσπαση των τροφίμων και τον έλεγχο των «κακών» βακτηρίων που βρίσκονται στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να βελτιστοποιείται η διαδικασία «καθαρισμού». Διότι, ως γνωστόν, όταν το πεπτικό μας σύστημα δε λειτουργεί σωστά, δε μπορούμε να απαλλαγούμε εύκολα από τις τοξίνες. Το σώμα μας αποβάλλει πολλές τοξίνες κατά τη διάρκεια των κενώσεων, αλλά αν το έντερο δε λειτουργεί τακτικά (δυσκοιλιότητα), οι τοξίνες απορροφώνται και περνάνε στον οργανισμό μας.

*Η Δρ. Marianna Pochelli είναι διδάκτορας Νευροπαθητικής Ιατρικής. Προωθεί ενεργά την αποτοξίνωση, τον καθαρισμό του παχέος εντέρου, καθώς και έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής, χρησιμοποιώντας τα υγιεινά τρόφιμα ως βάση για την καλή υγεία.

Περισσότερα για το Πρόγραμμα Αποτοξίνωσης εδώ.

Η ομάδα της Ιπποκράτειας Διαβίωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *