Uncategorized, Posts

Μειωμένη κινητικότητα εντέρου

κινητικότητα εντέρου

Αίτια

Όταν διαπιστώσετε συνεχόμενη επιβράδυνση της κινητικότητας (λιγότερες επισκέψεις στην τουαλέτα), χρειάζεται να ψάξετε την αιτία αποφεύγοντας ανεπιθύμητες παρεμβάσεις που μπορεί να ερεθίσουν το παχύ έντερο, αλλά και να θέσουν σε ανισορροπία ολόκληρη τη μικροβιακή σας χλωρίδα. Ας δούμε μαζί καταρχήν τα κυρίως αίτια, τρόπους και λύσεις για να βελτιώσουμε ή και να αποκαταστήσουμε τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου … με φυσικό τρόπο!

 • Αλλαγή περιβάλλοντος, ταξίδια και διακοπές

Ενώ ταξιδεύετε ή και κατά τη διάρκεια των διακοπών, μπορεί να προκύψουν προβλήματα διαταραχής στη λειτουργία του εντέρου. Πράγματι, το πρόβλημα προέρχεται από την αλλαγή περιβάλλοντος, συνηθειών και συχνά και αλλαγής ποιότητας νερού. Η λειτουργία του εντέρου επηρεάζεται από την συναισθηματική μας κατάσταση. Αν το περιβάλλον δεν σας αρέσει, η δυσαρέσκεια αυτή περνάει στη λειτουργία του εντέρου. Η λύση; Αλλαγή περιβάλλοντος.

Αυτή βέβαια είναι μια προσωρινή λειτουργική διαταραχή. Ωστόσο, σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας, θα πρέπει να παρατηρείτε εάν υπάρχουν συναφή συμπτώματα: ναυτία, πόνος, παρουσία αίματος κ.α. και να συμβουλευτείτε αμέσως τον ιατρό σας.

 • Φαρμακευτική αγωγή

Μεταξύ άλλων πιθανών αιτίων είναι και τα φάρμακα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μια κατάσταση ανισορροπίας όπως η δυσκοιλιότητα.

Ειδικότερα, σιρόπια, αντιβιοτικά (η λήψη τους πρέπει να συνοδεύεται από προβιοτικά), αντιόξινα, αντικαταθλιπτικά, ισταμίνες, κορτικοστεροειδή κλπ.

 • Διατροφή και Συναίσθημα

Γνωρίζουμε πλέον την σημαντικότητα της διατροφής και της ψυχολογίας για την υγεία του εντέρου.

 Η  κινητικότητα του εντέρου, η σωστή λειτουργία του, η ολοκληρωμένη αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές και γενικά ο καλός μεταβολισμός ξεκινούν από το φαγητό και επηρεάζονται μετέπειτα από την συναισθηματική κατάσταση και το άγχος. Το άγχος είναι ένας σημαντικός παράγοντας στον οποίο οι γυναίκες είναι περισσότερο επιρρεπείς από τους άνδρες.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

 • Το φαγητό πρέπει να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες για να ενεργοποιήσει πλήρως την εντερική λειτουργικότητα! Η τροφή μας καλά είναι να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερες ωμές τροφές που παρέχουν τα κατάλληλα ένζυμα, τα οποία θα βοηθήσουν στη διαδικασία πέψης π.χ. ωμή σαλάτα ποικιλία.
 • Αποφεύγετε τα τροποποιημένα και ραφιναρισμένα τρόφιμα.
 • Τρώτε ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά καθημερινά. Καταναλώνετε φρούτα μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα. Πίνετε αρκετό καθαρό και φιλτραρισμένο νερό (1,5 λίτρα νερό τουλάχιστον την ημέρα κατά προτίμηση ανάμεσα στα γεύματα).
 • Περιορίστε κρέας, λίπη και γλυκά.
 • Μασάτε καλά και πολλές φορές.
 • Όταν τρώτε να είστε συνειδητά εκεί, χαρούμενοι και χαλαροί. Μην λύνετε τα προβλήματά σας στο τραπέζι. Δεν τρώμε θυμωμένοι και κουρασμένοι, γιατί ο θυμός και η κούραση επηρεάζουν την αφομοίωση και περνάνε δονητικά στο φαγητό!
 • Μετά το φαγητό μην ξαπλώνετε τουλάχιστον για μισή ώρα. Καθήστε κάπου η ακούστε ευχάριστη μουσική για να αρχίσει και το στομάχι σας την εργασία του ευχάριστα και ομαλά.
 • Βοηθάμε τον οργανισμό με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.

 Πρε- και προβιοτικά για την καλή λειτουργία του εντέρου

Τα Πρεβιοτικά είναι πηγή τροφής για τα υγιή βακτήρια του εντέρου μας. Είναι υδατάνθρακες που το σώμα μας δεν μπορεί να αφομοιώσει. Έτσι πηγαίνουν στο κατώτερο πεπτικό μας σύστημα, όπου λειτουργούν σαν τρόφιμα για να βοηθήσουν τα υγιή βακτήρια να αναπτυχθούν.

Τα Προβιοτικά είναι μικροσκοπικοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία μας. Το σώμα μας βασίζεται σε κάθε είδους μικροοργανισμούς για να διατηρήσει τον οργανισμό μας σε λειτουργία και να μας κρατήσει υγιείς – βασικός ρόλος των προβιοτικών. Είναι τα «καλά βακτήρια» που πραγματικά θέλουμε στο σύστημά μας.

Υποστηρίζουν την υγεία του σώματος από το στόμα έως το έντερο και βοηθούν στον έλεγχο επιβλαβών μικροοργανισμών όπως τα μικρόβια. Στα σωστά επίπεδα, τα προβιοτικά βοηθούν στην πέψη και βελτιώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Η δημιουργία και η συντήρηση των «καλών βακτηρίων» στον οργανισμό μας και ειδικότερα στο έντερο, περιορίζουν τον κίνδυνο δημιουργίας φλεγμονών του παχέος εντέρου και βελτιώνουν την γενικότερη λειτουργία του.

Τα Πρε- και Προβιοτικά βοηθάνε κυρίως σε καταστάσεις:

 • Ενίσχυση Ανοσοποιητικού
 • Κολικών
 • Δυσκοιλιότητας
 • Νόσου Crohn
 • Εντερικών φλεγμονών
 • Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου
 • Δυσανεξίας στη λακτόζη
 • Ελκώδους Κολίτιδας
 • Οξειδωτικού στρες
 • Υψηλής χοληστερόλης
 • Απορρόφηση θρεπτικών συστατικών
 • Διάρροιας

Δεν ξεχνάμε:

Ένας δραστήριος και υγιεινός τρόπος ζωής, όσο γίνεται χωρίς άγχος, βάδισμα τουλάχιστον 3 – 4 φορές την εβδομάδα στη φύση, ασκήσεις αναπνοής, μακριά από τον καναπέ και την τηλεόραση, επισκέψεις σε φίλους και εξωστρέφεια και χαρά, θα μπορούσαν να απαλλάξουν από διάφορες ασθένειες του εντέρου (διάρροια, αιμοροίδες, εντερική απόφραξη, φλεγμονώδη κολλίτιδα, εκκολπωματίτιδα κ.λ.π.)

 Βρείτε τα σωστά Πρε- και Προβιοτικά για εσάς

Η Ιπποκράτεια Διαβίωση σας προτείνει προϊόντα της MikroVeda, τα οποία παράγονται από φυσικές πρώτες ύλες, είναι 100% βιολογικά, βίγκαν, με 33 στελέχη Ενεργών Μικροργανισμών (2,5 δις εκατομμύρια ζωντανά βακτήρια τα οποία είναι συμβιωτικά μεταξύ τους) που έχουν υποστεί ζύμωση και που καταλήγουν ζωντανά και αμιγώς στον προορισμό τους.

Διαβάστε περισσότερα:

ΜikroVeda Μ33+ – Σπρέυ Πρε-προβιοτικών με Ενεργούς Μικροοργανισμούς για το μικροβίωμα του στόματος, του οισοφάγου, του εντέρου και του δέρματος

MikroVeda Life – Πρε-προβιοτικά με Ενεργούς Μικροοργανισμούς για το μικροβίωμα του εντέρου με 24 βότανα

MikroVeda Life Pur – Πρε-προβιοτικά με Ενεργούς Μικροοργανισμούς για το μικροβίωμα του εντέρου χωρίς βότανα

MikroVeda Mzyme – Συμπλήρωμα διατροφής με Ενεργούς Μικροοργανισμούς για άμεση αύξηση του ανοσοποιητικού λόγω της ιδιαίτερης σύστασής του

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι το Μικροβίωμά μας – και γιατί να με νοιάζει εμένα;

Το Μικροβίωμα είναι η Υγεία μου

 Site: ippokratiadiaviosi.gr

Περισσότερα στα άρθρα της Ιστοσελίδας: ippokratiadiaviosi.gr

Πρεβιοτικό / Προβιοτικό MikroVeda Life (με 22 βότανα) 500ml

Original price was: €45.00.Current price is: €37.90. συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Πρεβιοτικό / Προβιοτικό MikroVeda Life Pur 500ml

Original price was: €42.00.Current price is: €34.90. συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

M33+, το υψηλής ποιότητας μικροβιοτικό σπρέι στόματος

31.90 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

M33+ Kids – 2 σε 1 Πρεβιοτικό και Προβιοτικό 50ml

Original price was: €31.90.Current price is: €20.74. συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Κεραμικά MikroVeda ενζυμωμένα

From 10.00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Κεραμικό φλιτζάνι για καφέ με ενζυμωμένους μικροοργανισμούς MikroVeda

24.90 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Ενζυμωμένο φυτικό καλλυντικό MikroVeda SKIN FOOD 50 ml

Original price was: €39.90.Current price is: €23.20. συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Σκεύασμα άμεσης ενίσχυσης ανοσοποιητικού Mzyme Royal Ferment Drink 500ml

Original price was: €150.00.Current price is: €115.90. συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

MikroVeda Μαύρη βιολογική Μελάσσα Ζαχαροκάλαμου 270γρ

Original price was: €6.60.Current price is: €3.30. συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Ferment Starter – Πολυχρηστικός εκκινητής ζύμωσης 250ml

14.90 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Μ33+ Strong Mint για καπνιστές 2 σε 1 Πρεβιοτικό και Προβιοτικό 50ml

31.90 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Ζεόλιθος – φυσικό ορυκτό 1,5kg

28.00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *