Χλωριούχο Μαγνήσιο, Posts, Άρθρο Χλωριούχο Μαγνήσιο, Μαγνησιοθεραπεία

Χλωριούχο Μαγνήσιο Εξαϋδρικό – Η άγνωστη θαυματουργή θεραπεία

chlorium magnesium

Συνέντευξη της ΜarieFrance Muller, γαλλίδας φυσικοπαθητικού, ψυχολόγου και συγγραφέα του βιβλίου «το χλωριούχο μαγνήσιο, ένα άγνωστο θαυματουργό θεραπευτικό», η οποία επί 40 χρόνια εφαρμόζει θεραπείες με το χλωριούχο μαγνήσιο.

Γιατί γράψατε αυτό το βιβλίο για το χλωριούχο μαγνήσιο;

Έχω δουλέψει ως φυσικοπαθητικός το χλωριούχο μαγνήσιο και τον πηλό για περισσότερα από 35 χρόνια. Στην πραγματικότητα, δίδαξα στους πελάτες μου πώς να θεραπεύονται με απλές τεχνικές. Έτσι, τις περισσότερες φορές δεν ήρθαν σε μένα, γιατί ήξεραν πώς να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Νομίζω ότι η διδασκαλία μιας συγκεκριμένης αυτονομίας και προσωπικής φροντίδας, είναι σημαντική. Όταν συνέχισα να γράφω βιβλία, αποφάσισα να διδάξω κυρίως απλές μεθόδους που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει μόνος του. Το χλωριούχο μαγνήσιο είναι ένα από αυτά.

Το να μιλάς για μια θαυματουργή θεραπεία είναι πάντα λίγο δύσκολο.

Στην πραγματικότητα, αρκεί να χρησιμοποιήσετε χλωριούχο μαγνήσιο για να συνειδητοποιήσετε ότι λειτουργεί! Μπορεί να είναι τεράστια βοήθεια σε περιπτώσεις τόσο συχνές όσο η εμφάνιση της γρίπης, η χρόνια κόπωση, μια γενική μείωση της ευδιαθεσίας και μια ολόκληρη σειρά από μικροασθένειες. Το πλεονέκτημα είναι ότι όταν γνωρίσετε το χλωριούχο μαγνήσιο, δεν θα παίρνετε πλέον αντιβιοτικά. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Έχω μια κόρη που είναι 37 ετών και δεν έχει πάρει ποτέ ούτε ένα αντιβιοτικό στη ζωή της. 

Εσωτερική και εξωτερική χρήση; 

Ναι, χρησιμοποιείται εσωτερικά και εξωτερικά. Γι αυτό είναι πραγματικά ένα χρήσιμο «φάρμακο» που πρέπει να γνωρίζετε, καθώς και τη δοσολογία και τις μεθόδους εφαρμογής. Το ίδιο ισχύει και για τα ζώα. 

Η χρήση του βασίζεται αποκλειστικά στην παρατήρηση και στην καθημερινή πρακτική;

Όχι, υπάρχει σοβαρή επιστημονική έρευνα πίσω από όλα αυτά. Αν και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Ξεκινώ το βιβλίο μου με μια περίληψη του έργου του καθηγητή Pierre Delbet, που κατατέθηκε στην Ακαδημία Ιατρικής. Η δημοσίευση του έργου του καθηγητή Delbet ώθησε άλλους ερευνητές να ενδιαφερθούν για το χλωριούχο μαγνήσιο. Το 1937, ο Δρ. Neveu έκανε δοκιμές για τη θεραπεία στην ασθένεια καρέ (θανατηφόρα ασθένεια σκύλων) καθώς και  σε ασθένεια παράλυσης των σκύλων. Τα πειράματά του είναι πειστικά: καταφέρνει να θεραπεύσει ζώα υπό την προϋπόθεση ότι η παράλυση δεν υπερβαίνει τις οκτώ ημέρες. Ο γιατρός Neveu έτσι είχε πολλές επιτυχίες. Παρουσίασε το έργο του το 1947 κατά τη διάρκεια των Θεραπευτικών Ημερών στο Παρίσι.

Ποιος ήταν ο Pierre Delbet;

Ο Dr. Delbet ήταν καθηγητής ιατρικής και χειρουργός νοσοκομείου. Του χρωστάμε την ανακάλυψη των θεραπευτικών και προληπτικών ιδιοτήτων του χλωριούχου μαγνησίου. Στον πόλεμο του 1914-1918, κινητοποιήθηκε ως χειρουργός και στάλθηκε στο μέτωπο. Σε αυτό το σημείο, όπως λέει ο ίδιος, τα αντισηπτικά είχαν θλιβερά αποτελέσματα. Τα αντιβιοτικά δεν υπήρχαν τότε. Ήταν μια καταστροφή, οι άνθρωποι πέθαιναν σωρηδόν σαν τις μύγες από λοιμώξεις! Ανέλαβε μια σειρά ερευνών για να μετρήσει τη δράση των κύριων αντισηπτικών που χρησιμοποιήθηκαν. Στη συνέχεια συνειδητοποιεί ότι το να θέλεις να σκοτώσεις μολυσματικούς παράγοντες με κάθε κόστος δεν είναι σίγουρα ο σωστός τρόπος.  Τα αντισηπτικά μετέτρεπαν  τα λευκά αιμοσφαίρια, σε φλεγμονώδεις μολυσματικές πηγές μικροβίων!

Πίστευε ότι το μυστικό μπορεί να βρίσκεται στη διέγερση των ανοσολογικών στοιχείων του ανοσοποιητικού συστήματος και του ίδιου του κυττάρου ώστε να καταστεί ικανό και άτρωτο από τα μικρόβια. Δοκίμασε όλα τα είδη ουσιών, συμπεριλαμβανομένου του θαλασσινού νερού και τυχαία, συναντά το χλωριούχο μαγνήσιο. Και εκεί, παίρνει αποτελέσματα που ο ίδιος χαρακτήρισε ως εξαιρετικά. Σε δοκιμαστικούς σωλήνες, το χλωριούχο μαγνήσιο αυξάνει την φαγοκυττάρωση (την ικανότητα των λευκών αιμοσφαιρίων να αφομοιώνουν επιβλαβή σωματίδια, όπως τα μικρόβια) κατά 75% σε σύγκριση με τη δράση διαλύματος χλωριούχου νατρίου (8:1000), ήδη πολύ πιο αποτελεσματικά από όλες τις άλλες ουσίες που είχαν μελετηθεί. Μπορείτε να το δείτε μόνοι σας εάν έχετε πληγή. Έχω έναν μεγάλο κήπο, τις προάλλες, διόρθωνα ξανά το φράχτη μου και απρόσεκτα έκοψα  το χέρι μου, υπήρχε βρωμιά κλπ. Εφαρμόζω λίγο χλωριούχο μαγνήσιο και πίνω ένα ποτήρι και αυτό είναι όλο. Χωρίς κίνδυνο τετάνου! Ο καθηγητής Delbet περιγράφει αυτή τη μέθοδο καταπολέμησης της λοίμωξης τραύματος ως κυτταροπροστατευτική.

Πως χρησιμοποιήθηκε ως στοματικό διάλυμα;

Ήθελε να δει αν αυτή η κυτταροφυλακτική δράση θα μπορούσε επίσης να εκδηλωθεί μέσα στον οργανισμό. Διαπιστώθηκε ότι εσωτερικά, η δράση είναι πιο έντονη και ότι αυτή η επιλογή δεν είναι τοξική, ακόμη και όταν εγχέεται στους ιστούς, στο περιτόναιο ή στις φλέβες. Στη συνέχεια αποφάσισε να χρησιμοποιήσει χλωριούχο μαγνήσιο με ενδοφλέβιες ενέσεις σε άτομα που έπασχαν από σοβαρές λοιμώξεις. Μια μέρα, στο τμήμα του στο νοσοκομείο Necker, είχε έναν σοβαρά τραυματισμένο ασθενή που αρνήθηκε τις ενέσεις. Αποφασίζει να του δώσει λύση με στοματικό διάλυμα. Ταυτόχρονα, ανακαλύπτει ότι οι νοσηλευτές του το είχαν ήδη δώσει εδώ και αρκετό καιρό, έχοντας παρατηρήσει ότι οι ασθενείς που είχαν λάβει την ένεση έμοιαζαν να αισθάνονται πολύ καλύτερα. Στη συνέχεια αποφασίζει να το χορηγήσει σε όλους τους τραυματίες στην υπηρεσία του.

Πώς κατάφερε να το χρησιμοποιήσει για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου;

Και πάλι, τυχαία. Είχε χειρουργηθεί τρεις φορές για προκαρκινικές δερματικές αλλοιώσεις που επανεμφανίστηκαν παρ’ όλο που έκανε τα πάντα. Χωρίς να ξέρει τι να κάνει, αποφασίζει να μην ασχοληθεί  πια, αλλά παίρνει το Delbiase κάθε πρωί, μια φόρμουλα που έχει αναπτύξει και η οποία περιέχει τη μορφή άνυδρων αλάτων 379 mg χλωριούχου μαγνησίου, 13 mg βρωμιούχου μαγνησίου, 0,72 mcg ιωδιούχου μαγνησίου και 9 mcg φθοριούχου μαγνησίουΛίγους μήνες αργότερα, όλες οι βλάβες είχαν φύγει και δεν επέστρεψαν ποτέ.

Η έρευνα που πραγματοποίησε έπειτα έδειξε ότι το χλωριούχο μαγνήσιο σταματά την ανάπτυξη προκαρκινικών αλλοιώσεων και μάλιστα τις κάνει να υποχωρήσουν. Τα πειράματα σε ζώα δείχνουν ότι είναι δυνατόν να επιβραδυνθεί η εξέλιξη των καρκίνων με κορεσμό του σώματος από αλογονωμένα άλατα μαγνησίου. Στην πραγματικότητα, το χλωριούχο μαγνήσιο δεν είναι τοξικό για τα καρκινικά κύτταρα. Κάθε ζωντανός οργανισμός χρειάζεται μαγνήσιο για να ζήσει, τόσο τα καρκινικά κύτταρα όσο και υγιή κύτταρα. Και εδώ πάλι, η δράση του χλωριούχου μαγνησίου είναι κυτταροφυλακτική, δηλαδή προστατευτική του κυττάρου. Εάν εφαρμόσουμε χλωριούχο μαγνήσιο σε υγιή κύτταρα, θα τα ενισχύσει περαιτέρω, θα τους δώσει μεγαλύτερη ζωτικότητα. Από την άλλη πλευρά, τα νοσούντα κύτταρα θα δουν τη δύναμη αυτοθεραπείας τους να αυξάνεται. Στην πραγματικότητα, τα άλατα μαγνησίου αποκαθιστούν τη σωστή λειτουργία των κυττάρων που διαταράσσεται από μια παθολογία!

Έτσι, ο καθηγητής Delbet το χρησιμοποίησε επίσης στην προστασία από καρκίνο;

Ναι, εκτεταμένες γεωγραφικές μελέτες του επέτρεψαν να παρατηρήσει ότι σε χώρες με εδάφη πολύ πλούσια σε μαγνήσιο, δεν υπήρχαν πρακτικά περιπτώσεις καρκίνου. Σε χώρες όπως η Αίγυπτος ή η Τυνησία όπου η διατροφή είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο λόγω του πλούτου του εδάφους και του νερού, δεν βρέθηκε καρκίνος. Γνωρίζουμε ότι ακόμη και τώρα, στη Χαβάη, σε ηφαιστειακά εδάφη πολύ πλούσια σε μέταλλα, οι άνθρωποι δεν έχουν καρκίνο. Πρόκειται για μια παθολογία που συνδέεται άμεσα με την ανοσοανεπάρκεια και την ανεπάρκεια ανόργανων συστατικών, πλέον σφαιρική.

Έχουν γίνει άλλες μελέτες για το χλωριούχο μαγνήσιο;

Ναι, η έρευνα συνεχίστηκε. Αλλά πάνω απ΄ όλα, έχουμε εφαρμόσει με επιτυχία τις εμπειρίες των Delbet και Neveu, καθώς και εκείνων που τις ακολούθησαν. Υπήρξε το συμπόσιο Vichy στη δεκαετία του 1980, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν οι εργασίες για το ενδιαφέρον του χλωριούχου μαγνησίου. Πραγματοποιήθηκε ανακοίνωση σχετικά με το χλωριούχο μαγνήσιο και για τις καρδιαγγειακές παθολογίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις καρδιακής αποσυμπίεσης, υπάρχει πτώση του καλίου. Όταν τότε χορηγείται κάλιο, υπάρχει βελτίωση, αλλά σπάνια διαρκεί. Η εξήγηση έγκειται στη διατροφή μας σε υπερβολική δόση καλίου λόγω λιπασμάτων καλίου. Ωστόσο, το σώμα τείνει να προκαλεί ελλείψεις επίσης όταν υπάρχει υπερδοσολογία. Όταν εξαλείφει το πλεόνασμα κινδυνεύει να εξαφανίσει πάρα πολλά. Η ανεπάρκεια μπορεί επομένως να προέλθει από την ανεπάρκεια ενός στοιχείου ή της υπερδοσολογίας του. Και σε αυτήν την περίπτωση, με την εξάλειψη του πλεονάσματος, ο οργανισμός κινδυνεύει να εξαλείψει επίσης ό, τι είναι απαραίτητο.
Έχει βρεθεί ότι αυτό είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα στην καρδιαγγειακή παθολογία. Και αυτή η μελέτη έδειξε ότι η λήψη χλωριούχου μαγνησίου δύο φορές την ημέρα για τρεις εβδομάδες ανέκαμψε αυθόρμητα τα επίπεδα καλίου
.

Και στην καθημερινή πρακτική;

Σε σημαντικές ανεπάρκειες μετάλλων, διαπιστώθηκε ότι η απλή πρόσληψη χλωριούχου μαγνησίου επιτρέπει στον οργανισμό να διορθώσει αυτό που χρειάζεται και να συνθέσει ό, τι μπορεί. Εξ΄άλλου, το ιόν μαγνησίου εισέρχεται στη σύνθεση περισσοτέρων από 400 ενζύμων,και συμβάλλει στη σύνθεση των ορμονώνΕπομένως είναι ένας γενικός παράγοντας που έχει τόσο ανοσοδιεγερτική όσο και καθαρά ενεργοποιητική λειτουργία. Όταν είστε πολύ κουρασμένοι, πάρτε χλωριούχο μαγνήσιο σε μικρές δόσεις κάθε πρωί και σταδιακά θα επανέρθετε.

Όταν λέτε μικρή δόση, ποια είναι η δόση;

Ένα ποτήρι ή μισό ποτήρι. Όταν μιλάμε για ένα ποτήρι, είναι ένα διάλυμα με 20 g ανά λίτρο. Αυτή η δόση είναι κατάλληλη απλώς για να αποκτήσετε φόρμα, για πρόληψη πριν από το χειμώνα. Όταν δεν υπάρχει αποδεδειγμένη παθολογία, το χλωριούχο μαγνήσιο είναι χρήσιμο σε χαμηλές δόσεις.


Βεβαίως, η γεύση δεν είναι και τόσο καλή. Αλλά οι άνθρωποι που είναι πεπεισμένοι για την αποτελεσματικότητά του δεν τους ενδιαφέρει. Το δίνουμε ακόμη και σε νήπια. Το πλεονέκτημα του διαλύματος είναι να επιτρέπονται προσαρμοσμένες δόσεις σε κάθε άτομο.

Πάντα έκανα τους ασθενείς μου να λαμβάνουν συστηματικά χλωριούχο μαγνήσιο ταυτόχρονα με άλλα συμπληρώματα διατροφής. Σε περίπτωση φλεγμονής, είτε πρόκειται για γρίπη, βρογχίτιδα ή ακόμα και πιο σοβαρές ασθένειες, συνιστάται να ακολουθείτε την κλασική δοσολογία που είναι ένα ποτήρι χλωριούχο μαγνήσιο κάθε τρεις ώρες και στη συνέχεια, μόλις εμφανισθεί διάρροια, ο πυρετός αρχίζει θα αρχίσει να πέφτει. Συχνά παρατηρείται ότι όσο υψηλότερος είναι ο πυρετός, τόσο περισσότερο αργεί αυτή η αντίδραση. Μπορεί να χρειαστούν τρεις ημέρες για να εμφανιστεί η διάρροια. Όσο υπάρχει ανεβασμένος πυρετός τόσο αργεί η διάρροια. Από εκείνη τη στιγμή που θα έρθει η διάρροια, μειώνουμε τη δόση, αραιώνουμε τα διαστήματα πρόσληψης και τα πάντα είναι κανονικά. Αχ, το χλωριούχο μαγνήσιο είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον!


Γιατί προκαλεί διάρροια;

Το χλωριούχο μαγνήσιο είναι λίγο καθαρτικό, αν και δεν συμβαίνει κάθε φορά. Αυτή η αντίδραση είναι αρκετά φυσιολογική και δεν έχει καμία σχέση με καμία ασθένεια. Αντίθετα, είναι συχνά ευεργετικό για την υγεία και, γενική ανακούφιση συμβαίνει ταυτόχρονα με αυτή τη μικρή διάρροια. Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση, για παράδειγμα, με μια εντερίτιδα. Τα κόπρανα απλώς γίνονται μαλακά (ή υδαρή εάν πάρετε υψηλή δόση). Είναι επίσης ενδιαφέρον για άτομα με δυσκοιλιότητα και η τακτική και μακροχρόνια πρόσληψη χλωριούχου μαγνησίου τελικά ρυθμίζει την κατάσταση.
Όμως, μπορούμε επίσης να πάρουμε χλωριούχο μαγνήσιο σε περίπτωση γαστρεντερίτιδας, παρά τη διάρροια, διότι θεραπεύει την φλεγμονή.

Δεν αυξάνει τη διάρροια σε περίπτωση γαστρεντερίτιδας;

Στην αρχή, για μια μέρα, και όχι πάντα. Μερικές φορές ηρεμεί τη διάρροια πολύ γρήγορα και, εν πάση περιπτώσει, εξισορροπεί. Αυτό είναι το ενδιαφέρον.

Είναι επίσης χρήσιμο ως προληπτικό μέτρο;

Απολύτως. Κατά τη χειμερινή περίοδο, είναι πραγματικά χρήσιμο. Για προληπτικούς σκοπούς, το χλωριούχο μαγνήσιο πρέπει να λαμβάνεται καθημερινάΛαμβάνεται κατά την έναρξη ενός πονόλαιμου, για παράδειγμα, μία μόνο δόση χλωριούχου μαγνησίου μπορεί να το κάνει να εξαφανιστεί σχεδόν αμέσως. Στην περίπτωση της βρογχίτιδας, σταματά την ανάπτυξη με την προϋπόθεση ότι λαμβάνεται με τα πρώτα συμπτώματα. Αλλά μπορούμε επίσης να το παίρνουμε συνεχώς για τον απλό λόγο ότι η διατροφή μας είναι επί του παρόντος τόσο ανεπαρκής που θα μας προστατεύει ακόμη από πολλά. Αρκεί να παίρνουμε την δόση μισού ποτηριού ή ενός ποτηριού κάθε μέρα.

Το χρησιμοποίησε μεγάλος αριθμό ασθενών;

Ναι. Συνήθως η  γραμματέας μου έσκαγε στα γέλια όταν με καλούσαν και  έλεγαν: «Ακυρώνω το ραντεβού μου επειδή δεν είμαι άρρωστος». Απλώς γιατί τους είχα διδάξει τι να κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Έρχονταν να με δουν για άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα να τους γράψω ένα δελτίο υγείας.

Υποθέτω ότι το χλωριούχο μαγνήσιο έχει επίσης ευεργετική επίδραση σε προβλήματα που σχετίζονται με τη γήρανση;

Ναι, καθώς είναι ένα ισχυρό ανοσοδιεγερτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί με την πάροδο των ετών. Είναι επίσης αλήθεια ότι με τη γήρανση, το φυσικό επίπεδο μαγνησίου μειώνεται σημαντικά. Το χλωριούχο μαγνήσιο έχει αντιγηραντική δράση απλώς και μόνο επειδή βοηθά τον οργανισμό να αναγεννηθεί αυθόρμητα πολύ καλύτερα και επειδή διεγείρει την ζωτικότητα. Αλλά επίσης επειδή καθιστά δυνατή τη μείωση της κατανάλωσης φαρμάκων, ιδίως των αντιβιοτικών ή των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Με λιγότερα φάρμακα, το ήπαρ και τα νεφρά λειτουργούν καλύτερα, δεν είναι πλέον υπερφορτωμένα! Λοιπόν, δείτε, είναι ένα φαινόμενο αλυσιδωτής αντίδρασης εδώ. Όταν παίρνουμε λιγότερα φάρμακα, νιώθουμε  ήδη καλύτερα. Το χλωριούχο μαγνήσιο ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Και, εφ ‘όσον έχετε λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα, σε μια επιδημία, σίγουρα μπορείτε να αρπάξετε μια λοίμωξη, αλλά τα συμπτώματα θα είναι πολύ πιο ήπια και θα εξαφανιστούν γρήγορα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και μια μικρή παθολογία, όπως ένα απλό κρυολόγημα, μπορεί να σκοτώσει ηλικιωμένους που βρίσκονται σε ανοσοανεπάρκεια. 

Τελικά, δεν είναι ο ιός της γρίπης, είναι το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου που έχει σημασία. Και έτσι, η πρώτη αρετή του χλωριούχου μαγνησίου είναι η τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ως εκ τούτου, η δράση του είναι ευέλικτη. Μετά από σαράντα χρόνια πρακτικής, ξέρω πραγματικά πως λειτουργεί. Όλοι οι οπαδοί του χλωριούχου μαγνησίου το γνωρίζουν επίσης. Γιατί όταν αρχίζουμε να το γνωρίζουμε, δεν  κάνουμε χωρίς αυτό. Έχω εγγόνια που δεν έχουν πάρει ποτέ φάρμακα στη ζωή τους. Μεταξύ βιταμινών, μετάλλων, συμπληρωμάτων διατροφής,  χρησιμοποιούν και το χλωριούχο μαγνήσιο. Ξεπερνούν την ασθένεια χωρίς φάρμακα.


Το χρησιμοποιείτε επίσης εξωτερικά;

Ναι, η εξωτερική χρήση του είναι επίσης πολύ σημαντική. Τα παιδιά που τραυματίζουν τα γόνατά τους το λατρεύουν: δεν τσούζει, δεν τσιμπάει και δεν είναι πολύχρωμο. Θεραπεύει επίσης πιο γρήγορα. Μπορούμε επίσης να το εφαρμόσουμε με βρασμένες κομπρέσες, σε ένα απόστημα. Γνωρίζετε, για παράδειγμα, ότι τα έλκη κιρσών είναι ιδιαίτερα δύσκολο να θεραπευτούν. Πολύ καλά αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν υποβάλλεται σε επεξεργασία με πράσινο αάργιλο παρασκευασμένο με χλωριούχο μαγνήσιο αντί για νερό. Είναι πραγματικά πολύπλευρο. Και  για τα ζώα, είναι μαγικό! Στα  σκυλιά, είναι εύκολο να το χορηγήσετε, απλώς προσθέστε το στο πουρέ και το καταπίνουν χωρίς πρόβλημα. Για τις γάτες, πρέπει να τις πείσετε λίγο περισσότερο.


Είχα έναν κτηνίατρο φίλο που είχε  ένα  καταφύγιο ζώων. Υπήρχαν όλων των ειδών τα προβλήματα εκεί. Άρχισε να χρησιμοποιεί χλωριούχο μαγνήσιο. Χάρη σε αυτό θεράπευσε πολλά ζώα από το δάσος. Θεραπεύθηκαν έτσι σε 48 ώρες για παράδειγμα, συμπεριλαμβανομένης της παράλυσης. Πριν από λίγο καιρό, φρόντισα ένα άλογο με αυτόν τον τρόπο. Ένας φίλος μου τηλεφώνησε γιατί είχε ένα άρρωστο άλογο καλυμμένο με πληγές. Είχε αποφασίσει να το σφάξει  αφού είχε συμβουλευτεί τον κτηνίατρό του για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οποίος του είπε ότι το ζώο έπρεπε τελικά να σφαγεί. Αυτό το άλογο ήταν σε τρομερή κατάσταση, ήταν μια πληγή από το κεφάλι μέχρι τις οπλές. Όλα, οι γλουτοί τα πόδια, το στήθος, το ρύγχος, τα αυτιά. Το δουλέψαμε κυρίως με χλωριούχο μαγνήσιο, με ένα λίτρο τρεις φορές την ημέρα. Εξωτερικά, εφαρμόζαμε καταπλάσματα πηλού με χλωριούχο μαγνήσιο και τα αφήναμε για περίπου μία ώρα. Μετά το ξεπλέναμε με το λάστιχο πριν από τη λοσιόν με μηλόξυδο. Αυτά είναι πολύ απλά πράγματα. Μέσα σε δύο μήνες το άλογο θεραπεύτηκε. Σε δεκαπενθήμερο ήδη η βελτίωση ήταν έντονη. Σε δύο μήνες τελείωσε. Έπειτα χρειάστηκαν δεκαοκτώ μήνες για να εμφανιστεί ξανά το δέρμα. Και φέτος, άρχισε να αγωνίζεται ξανά.

Μετάφραση επεξεργασία,

Για την Ιπποκράτεια Διαβίωση

Νίκος Δαφόπουλος, διπλωματούχος του ορθού τρόπου ζωής και διατροφής«Vie et Action» Γαλλίας

Χλωριούχο Μαγνήσιο Εξαϋδρικό Chemco

From 13.90 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
chlorium magnesium

Χλωριούχο Μαγνήσιο Εξαϋδρικό – Η άγνωστη θαυματουργή θεραπεία

Συνέντευξη της Μarie-France Muller, γαλλίδας φυσικοπαθητικού, ψυχολόγου και συγγραφέα του βιβλίου «το χλωριούχο μαγνήσιο, ένα άγνωστο θ...

Διαβάστε Περισσότερα

clorium magnesium

Χλωριούχο Μαγνήσιο

CHLORURE DE MAGNESIUM Ένα απίθανο "φάρμακο" για τις ανίατες ασθένειες ή για διάφορα άλλα Άρθρο του Πατρός Beno J. Chorr, (Ιερέας), Καθη...

Διαβάστε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *