Πρόκειται για ταυτόχρονη έρευνα έγινε σε Κίνα και Η.Π.Α. Διερευνήθηκαν διαφορετικοί τρόποι διατροφής, τρόποι ζωής και χαρακτηριστικά των ασθενειών τους σε 65 κομητείες της Κίνας, 130 χωριά και 6.500 ενήλικες σε αγροτικές και ημιαγροτικές περιοχές της Κίνας. H διάρκεια της έρευνας ήταν 40 σαράντα χρόνια!
Εν συντομία, η Μελέτη της Κίνας επιβεβαίωσε, ότι η κατανάλωση ζωϊκών προϊόντων αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Καθώς τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα μειωνόταν από 1 90mg/dL σε 70mg/dL, μειωνόταν και ο καρκίνος του ήπατος, του ορθού, του παχέος εντέρου, του ανδρικού πνεύμονα, του γυναικείου πνεύμονα, του μαστού, του παιδικού εγκεφάλου, του ενηλίκου εγκεφάλου, του στομάχου του οισοφάγου (λαιμού), καθώς και παιδική λευχαιμία και η λευχαιμία!!!
Λάβετε υπόψη ότι οι ασθένειες αυτές με βάση τα δυτικά πρόσωπα ήταν σχετικά σπάνιες στην Κίνα …
Στην Αγροτική Κίνα η πρόσληψη ζωϊκών πρωτεϊνών κατά μέσο όρο για το ίδιο το άτομο, είναι 7,1 γρ. την ημέρα. Για να το αντιληφθούμε καλύτερα, τα 7 γρ. πρωτεϊνης βρίσκονται σε 3 κοτομπουκιές ΜcDonald΄ s. Αντίθετα οι Αμερικανοί λαμβάνουν κατά μέσο όρο το εκπληκτικό ποσό των 70 γρ την ημέρα! Η κατανάλωση ζωικών προϊόντων από τους άνδρες σχετίστηκε με την αύξηση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα, ενώ η κατανάλωση φυτικών προϊόντων σχετίστηκε με τη μείωση των επιπέδων της!» σελ.82-83 του βιβλίου της έρευνας : CHINA STUDY
Συμπερασματικά: « τα χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα συνδέονται με χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και άλλων δυτικών ασθενειών ακόμη και σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από εκείνα που θεωρούνται ασφαλή στη δύση»
Νίκος Δαφόπουλος διπλωματούχος του ορθού τρόπου ζωής – Διατροφής και Διαιτολογίας του Κέντρου Έρευνας CE.RE.D.OR -«Vie et Action» Γαλλίας.