Posts, Mikroveda, MikroVeda Clean

Πόσο χρήσιμα είναι τελικά τα μικρόβια για το νοικοκυριό μας;

good bacteria

Μικρόβια και καθημερινότητα

Σε ένα νοικοκυριό συναντάμε ποικιλομορφία. Το νοικοκυριό περικλείει όλους τους χώρους στους οποίους ζούμε. Μόνο όμως όταν πρέπει να διατηρήσουμε τον χώρο μας καθαρό, μαθαίνουμε να εκτιμούμε όλα όσα τον συνοδεύουν και τον τελευταίο καιρό λόγο της κατάστασης που ζούμε όλοι έχουμε έρθει πιο κοντά στο κομμάτι καθαριότητα. Ένα νοικοκυριό περιλαμβάνει τα πατώματα, τους τοίχους, τις επιφάνειες, τα παράθυρα, τις πόρτες, τα έπιπλα, τις συσκευές, τα υφάσματα, όλα αυτά που διατηρούμε καθαρά για να νιώθουμε καλά και υγιείς.

Τι εννοούμε με τον όρο «καθαρός»;

Η εικόνα της καθαριότητας στη δυτική κοινωνία έχει αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες.  Ενώ στο παρελθόν φροντίζαμε να μην υπάρχουν πολλές μύγες στο σπίτι και να μην υπάρχει «βρωμιά» γύρω μας, τώρα θέλουμε τα πάντα να είναι κλινικά καθαρά, χωρίς σκόνη, ψίχουλα ή οποιοδήποτε βακτήριο – ουσιαστικά ένα αντιβακτηριακό περιβάλλον. Αυτή η προσδοκία ενισχύεται περαιτέρω και από τις διαφημίσεις με την προώθηση αντιβακτηριακών προϊόντων σαν να είναι αναπόσπαστο κομμάτι για την καταπολέμηση της βρωμιάς και των βακτηρίων. Οι άνθρωποι τρίβουν τα χέρια τους με απολυμαντικά όταν μπαίνουν σε κοινόχρηστους χώρους για να αγγίξουν τα χερούλια από τις πόρτες, καθαρίζουν τα τραπεζάκια από τα μωράκια τους με απολυμαντικά μαντηλάκια, μερικές φορές ακόμη και το ίδιο το παιδί. Σήμερα, η λέξη καθαρός σημαίνει «κλινικά καθαρός»: απαλλαγμένος από βακτήρια και βρωμιά κάθε είδους.

Ενεργοί Μικροοργανισμοί

 Είναι όμως το «κλινικά καθαρό» υγιές;

Το καθαρό είναι σίγουρα υγιεινό. Γίνεται όμως δύσκολο όταν τα βακτήρια πρόκειται να απαγορευθούν εντελώς από τον πλανήτη μας.

Ωστόσο, χωρίς βακτήρια, δεν υπάρχει ζωή, γιατί τα βακτήρια είναι ζωή.

Μας αποικίζουν, αναλαμβάνουν σημαντικές λειτουργίες μέσα και πάνω στο σώμα μας και στη φύση. Χωρίς αυτά, η τροφή μας δεν μπορεί να αναπτυχθεί στα χωράφια και το σώμα μας δεν μπορεί να την καταναλώσει. Χωρίς βακτήρια δεν θα είχαμε δημιουργηθεί εξαρχής και έτσι τα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε. Αν τα διώξουμε από το περιβάλλον μας, η υγεία μας θα υποφέρει πολύ. Και ήδη αυτό συμβαίνει.

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική μείωση στον αριθμό των βακτηρίων στον αέρα μας. Μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, ο αέρας ήταν γεμάτος με σημαντικά βακτήρια που αναπνέαμε. Αρκετά από εκείνα για παράδειγμα αποτελούσαν αγγελιοφόρες ουσίες που έχουν θετική επίδραση στη διάθεσή μας.

Θυμάστε την αίσθηση του να περπατάτε στο δάσος και να παίρνετε μια βαθιά αναπνοή; Απελευθερώνει, φωτίζει, ηρεμεί.

Τα βακτήρια είναι υπεύθυνα για αυτό. Τα βακτήρια επίσης διευκολύνουν τη μάθηση και τη συγκέντρωση στην υπέροχη ύπαιθρο. Αλλά όχι μόνο εμείς, αλλά και τα φυτά αναπνέουν αυτά τα βακτήρια. Είναι σημαντικά για την υγιή ανάπτυξη.

Τώρα επιστρέφουμε από τον αέρα και το έδαφος στην οικιακή μας σφαίρα. Ο κόσμος που μας περιβάλλει καθημερινά, το διαμέρισμα, το σπίτι, ο κήπος, αποτελούν το προσωπικό μας μικροβίωμα. Εδώ ζουν βακτήρια που μας περιβάλλουν καθημερινά και δεν μας βλάπτουν – μας ανήκουν. Σε αυτό το μικροβίωμα ανήκουν και οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν καθημερινά και τους οποίους αγγίζουμε. Ακόμη και τα κατοικίδιά μας είναι μέρος του μικροβιώματός μας. Εκεί ζει ένας κόσμος βακτηρίων, κάτι που μας κάνει καλό και μας κρατά υγιείς. Είναι προσαρμοσμένο στις διαδικασίες που χρειαζόμαστε για τη ζωή και λειτουργεί αρκετά καλά, αρκεί όμως να μην διαταραχθεί. Εάν έρθει ένας νέος «συγκάτοικος», ο βακτηριακός κόσμος πρέπει πρώτα να προσαρμοστεί σε αυτόν και να προσαρμόσει τα νέα «βακτήρια» στην κοινότητα. Αυτός ο βακτηριακός κόσμος είναι πολύ ξεχωριστός και μπορεί να γίνει κατανοητός σαν ένα δακτυλικό αποτύπωμα.

Αρρωσταίνουμε όταν ερχόμαστε σε επαφή με «κακά» βακτήρια;

Τα λεγόμενα παθογόνα μικρόβια μας περιβάλλουν κυρίως στον έξω κόσμο. Στο σύγχρονο κόσμο οι άνθρωποι ότι αρρωσταίνουν μόλις έρχονται σε επαφή με τα «κακά και επικίνδυνα» μικρόβια. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, γιατί η εξέλιξη έχει δημιουργήσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα για αυτό. Πρώτα απ ‘όλα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα περισσότερα βακτήρια έχουν πάντα καλές προθέσεις και ότι η μόνη τους δουλειά είναι να συντηρούν τη ζωή. Τα βακτήρια προκαλούν προβλήματα όταν προσπαθούμε να τα εξαλείψουμε γιατί τότε κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν.

Εν ολίγοις, μπορεί να ειπωθεί ότι αυτός είναι ο λόγος που αναπτύσσεται αντίσταση. Εάν ένα άτομο με υγιές μικροβίωμα έρθει σε επαφή με άλλα, πιθανώς ακόμη και παθογόνα ή ανθεκτικά μικρόβια, αυτά μπορεί αρχικά να είναι λιγότερο επικίνδυνα για αυτόν εφόσον υπάρχει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς η βακτηριακή κοινότητα μέσα και πάνω στο σώμα θα διασφαλίσει να διατηρηθεί η ισορροπία. Όμως εάν η μικροβιακή ισορροπία έχει ήδη διαταραχθεί και το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο κινδυνεύουν ιδιαίτερα.

Πίσω όμως στο νοικοκυριό.

Το μικροβίωμα μας στο περιβάλλον που ζούμε διατηρεί την ισορροπία του υγιή και σταθερή αρκεί να μην επεμβαίνουμε με βακτηριοκτόνα μέτρα. Έτσι δεν χρειάζεται να αφαιρέσουμε τα ψίχουλα και τις σταγόνες μαρμελάδας από το πρωινό απευθείας με απολυμαντικά. Είναι μάλιστα απαραίτητο να εμποτίσουμε λίγο τον στείρο κόσμο μας με βακτήρια.

Σημείωση: Πέρα από τις συστάσεις μας, θα πρέπει πάντα να τηρούνται τα γενικά πρότυπα υγιεινής (πλύσιμο των χεριών πριν και μετά την προετοιμασία του φαγητού, όταν τρώμε, μετά τη χρήση της τουαλέτας).

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των βακτηρίων και των μικροοργανισμών MiκroVeda;

Σε έναν αποστειρωμένο κόσμο, που φοβάται τα βακτήρια, όπως ο δυτικός κόσμος, είναι καιρός να δώσουμε μία υποβοήθεια στον αέρα και το περιβάλλον, ακόμα και στο σώμα μας. Ο στόχος δεν είναι να μην καθαρίζουμε τη βρωμιά ή να μην πλένουμε πια τα χέρια μας. Πρέπει να ζούμε καθαρά, αλλά όχι αποστειρωμένα. Έρευνες των τελευταίων δεκαετιών έχουν δείξει ότι τα βακτήρια δεν λειτουργούν τόσο αποτελεσματικά μόνα τους αλλά σε συνδυασμό με άλλα αναγεννητικά βακτήρια. Και αποκαλύφθηκε ότι χρειάζονται συγκεκριμένοι συνδυασμοί για να επιτευχθούν εστιασμένες διαδικασίες. Και έτσι προέκυψε ο αποτελεσματικός συνδυασμός βακτηρίων γαλακτικού οξέος, βακτηρίων φωτοσύνθεσης και ζυμομυκήτων/μαγιάς, δηλαδή οι μικροοργανισμοί MicroVeda.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι πρωτοπόροι κατασκευαστές ανέπτυξαν σκευάσματα για διάφορους τομείς εφαρμογής, τα οποία μπορούν να έχουν ένα ειδικά συντονισμένο αποτέλεσμα. Οι συνταγές και η ποιότητα διέφεραν πολύ μεταξύ τους. Ενεργοποιημένα με ζάχαρη, ζυμωμένα για μερικές εβδομάδες ή και χρόνια (ανάλογα με τη συνταγή), δημιουργούνται συμβιωθέντα σκευάσματα μικροοργανισμών με στοχευμένο αποτέλεσμα. Οι μικροοργανισμοί δεν τροποποιήθηκαν γενετικά, αλλά ελήφθησαν από τη φύση και συνδυάστηκαν σύμφωνα με το παράδειγμα της φύσης. Οι κατασκευαστές κρατούν μυστική και επτασφράγιστη τη συνταγή η οποία διαφέρει επίσης σε χαρακτηριστικά όπως βιολογικά, vegan και κατασκευασμένα στη Γερμανία, συστατικά, διαδικασίες ενζύμωσης, άλλες πιστοποιήσεις (π.χ. υγιεινή), μελέτες όπως και στη σύνθεση των μικροβίων.

Πώς μπορώ να καταλάβω την αποτελεσματικότητα των μικροοργανισμών MikroVeda;

Δοκιμάστε το. Στην ετικέτα του προϊόντος θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό και την πυκνότητα των βακτηρίων καθώς και άλλα συστατικά και πιστοποιητικά. Αρχικά αποφασίστε ποιο σκεύασμα θέλετε να επιλέξετε με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά και έπειτα δοκιμάστε την αποτελεσματικότητά του. Η αποτελεσματικότητά του θα πρέπει να είναι ήδη ορατή ή αισθητή μετά από μερικές εβδομάδες. Η συνταγή, ο αποτελεσματικός συνδυασμός των μικροοργανισμών σε συνδυασμό με την τεχνολογία ενζύμωσης και ο συντονισμός των συστατικών είναι που παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τους μικροοργανισμούς MikroVeda στο σπίτι μου;

Η χρήση των μικροοργανισμών MikroVeda στο νοικοκυριό μπορεί να είναι χρήσιμη ώστε να ζούμε καθαρά όχι όμως και αποστειρωμένα . Και αυτό μπορεί να συμβεί με πολλούς τρόπους. Δεν υπάρχει περιοχή που να μην μπορεί να εμπλουτιστεί με μικροοργανισμούς MikroVeda, διότι πρόκειται για απόλυτα φυσικά συστατικά, συχνά ακόμη και σε ποιότητα φαγητού.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικούς από τους τομείς εφαρμογής στο νοικοκυριό:

 • Δάπεδα
 • Παράθυρα
 • Καθρέφτες
 • Πλακάκια
 • Πόμολα
 • Πλαστικές επιφάνειες
 • Βαμμένες επιφάνειες
 • Νεροχύτες
 • Μπανιέρες και ντουζιέρες
 • Τουαλέτες
 • Κεραμικές εστίες
 • Εστίες μαγειρέματος
 • Φούρνος
 • Σχάρες φούρνου
 • Εξάλειψη οσμών
 • Στρώματα
 • Κλινοσκεπάσματα
 • Αφαίρεση μούχλας
 • Αποχετεύσεις
 • Αυτοκίνητα, τρακτέρ, τρέιλερ,
 • Κ.λ.π.

Άλλα σκευάσματα σε ποιότητα διατροφική, αλλά ακατάλληλα για κατανάλωση:

 • Περιποίηση επίπλων και δαπέδων
 • Ποιότητα του αέρα στον χώρο
 • Δέσμευση σκόνης
 • Μυρωδιές
 • Πλύσιμο ρούχων
 • Αντικατάσταση λαμπρυντικού
 • Φροντίδα για μαχαιροπήρουνα
 • Αντιμετώπιση μούχλας
 • Καθαρισμός αποχέτευσης
 • Φροντίδα εργαλείων
 • Παπούτσια και υφάσματα
 • Ποδόλουτρα
 • Τροφή φυτών
 • Αναζωογόνηση εδάφους και φροντίδα φυτών
 • Καθαρισμός Νερού
 • Ενεργοποιητής κομποστοποίησης
 • Κ.λ.π.

Πώς γίνεται η εφαρμογή των μικροοργανισμών MikroVeda:

Χρησιμοποιήστε το με ένα ψεκαστήρα του εμπορίου ή με το νεφελοποιητή MikroVeda ή αναμεμειγμένο με νερό σε κουβά. Όταν αραιώνεται, χρησιμοποιείται για παράδειγμα, για ψεκασμό κατά των οσμών και της σκόνης στο σπίτι. Για πλύσιμο: Βάλτε 2-3 καπάκια στη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου.

Πόσο διαρκούν τα σκευάσματα μικροοργανισμών MikroVeda για το νοικοκυριό;

Μετά το άνοιγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και  6 μήνες. Ο σχηματισμός διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να δημιουργήσει μια ελαφρά υπερπίεση στη φιάλη. Καθώς κλείνετε το μπουκάλι πιέστε το λίγο στη μέση για να διατηρήσετε τη στήλη αέρα στο μπουκάλι μικρή και έτσι να υποστηρίξετε τη διάρκεια ζωής.

Ακόμη και ενάντια στις δυσάρεστες οσμές, το πολυχρηστικό MikroVeda Probiotix Clean ή το MikroVeda Blond έχει κάτι πολύ σημαντικό να προσφέρει! Οι οσμές, για παράδειγμα, δημιουργούνται από βακτήρια που εμφανίζονται ελεύθερα στη φύση και ζουν από την αποσύνθεση της οργανικής ύλης. Η κάλυψη αυτών των οσμών με αρωματικά χώρου, σπρέι δωματίου, αρωματικά λεκάνης, αρωματικά λάδια κ.λπ. δεν είναι η λύση μακροπρόθεσμα. Ενώ,οι μικροοργανισμοί MikroVeda μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση ή και στην εξουδετέρωση του αρνητικού βακτηριακού φορτίου και επίσης να βοηθήσουν ταυτόχρονα στη διάσπαση των επιβλαβών οργανικών ουσιών χωρίς να προκαλούνται δυσάρεστες οσμές.

Sleep Well

Το μικροβιοτικό σπρέι χώρου MikroVeda Sleep well ζυμώνεται με μια ειδικά ισορροπημένη επιλογή μικροοργανισμών και έτσι εμπλουτίζει την ποικιλία των βακτηρίων στον αέρα. Αυτά τα βακτήρια προσλαμβάνονται κυρίως από τη μύτη. Δεδομένου ότι η μύτη μας συμβάλλει σημαντικά στο σχηματισμό του εσωτερικού μας μικροβιώματος, δεν πρέπει να αγνοούμε τον αέρα που αναπνέουμε.

Συγκρίνετε τον καθαρό αέρα ενός υγιούς δάσους με αυτόν στην κρεβατοκάμαρά σας και θα διαπιστώσετε, ακόμη και χωρίς μικροσκόπιο, ότι ο αέρας στην κρεβατοκάμαρα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν. Γιατί η «φρεσκάδα» στον αέρα υποστηρίζεται από τα μικρόβια και την ποικιλομορφία τους. Δεδομένου ότι συνήθως μας λείπουν αυτά στον χώρο μας, λόγω έλλειψης φυτών ή χρήσης καθαριστικών, μπορούμε να τα φέρουμε εκεί με στοχευμένο τρόπο.

 

Στο Sleep well ύπνου ζυμώσαμε επιλεγμένους μικροοργανισμούς που είναι σταθεροί στην κοινότητά τους και χρήσιμοι για τη μικροχλωρίδα του ανθρώπινου οργανισμού. Εμπλουτισμένο με βιολογικό έλαιο λεβάντας, υποστηρίζει την ευεξία και τον ήρεμο ύπνο.

MikroVeda μπάλα πλυσίματος πλυντηρίου

Πλύσιμο με μικροοργανισμούς MikroVeda

Τα χημικά απορρυπαντικά, τα σκουπίδια, τα πρόσθετα και το μαλακτικό μπορούν επίσης να αντικατασταθούν εύκολα κατά το πλύσιμο των ρούχων. Έως και σε θερμοκρασία 60 ° C μπορείτε να πλένετε οικολογικά, οικονομικά και αποτελεσματικά με MikroVeda CLEAN ή BLOND ως ιδανικό συμπλήρωμα της μπάλας πλυσίματος με το αποδεδειγμένο αποτέλεσμα των κεραμικών στο νερό. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται ένζυμα καθαρισμού, τα οποία περιέχονται στα προϊόντα μέσω της ζύμωσης με τους ενεργούς μικροοργανισμούς MikroVeda. Η μπάλα πλυσίματος MikroVeda περιέχει τους ειδικούς κεραμικούς σωλήνες μας, οι οποίοι κάηκαν μαζί με τους μικροοργανισμούς μας MikroVeda στο εργοστάσιο. Έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή της δομής του νερού και κατά συνέπεια τη βελτίωση της απόδοσης καθαρισμού του νερού. Το πλύσιμο χωρίς απορρυπαντικό λειτουργεί ακόμη και μόνο  με τη μπάλα πλυσίματος MikroVeda - και αυτό από θερμοκρασία 20 ° C.

 

Μεγάλος κεραμικός σωλήνας 3,5 cm x 17,5 cm MikroVeda με ενζυμωμένους μικροοργανισμούς

73.80 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

MikroVeda ProBiotiX Clean – Βιολογικό και φυσικό καθαριστικό γενικής χρήσης με Ενεργούς Μικροοργανισμούς 1L

13.90 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

MikroVeda Μπάλα πλυσίματος πλυντηρίου με κεραμικά μικροοργανισμών

25.90 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Κεραμικά MikroVeda ενζυμωμένα

From 10.00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

MikroVeda BOKASHI 1,3 kg νωπό, βιολογικό, σε ανακυκλώσιμη σακούλα με βαλβίδα αρώματος

Original price was: €10.90.Current price is: €8.90. συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Σετ κάδων για κομποστοποίηση στη κουζίνα (home bokashi)

99.00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Κεραμικό φλιτζάνι για καφέ με ενζυμωμένους μικροοργανισμούς MikroVeda

24.90 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Νεφελοποιητής 300ml all rounder 360°

9.90 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *