Posts, κολλοειδής άργυρος

Κολλοειδής Άργυρος δολοφόνος των μικροβίων χωρίς παρενέργειες

κολλοειδής Άργυρος

Κολλοειδής Άργυρος ο καλύτερος φίλος του ανοσοποιητικού συστήματος και εχθρός των μικροβίων

Γράφει η Τυλλιανάκη Δήμητρα Ομοιοπαθητικός

Ο κολλοειδής άργυρος είναι ένα φυσικό και ισχυρό αντιβιοτικό ευρέος φάσματος . Ο Δρ Robert  Becker απέδειξε τις αντισηπτικές, αντιμυκητιασικές και απολυμαντικές του ιδιότητες και κυρίως την καταπολέμηση ανθεκτικών στα αντιβιοτικά παθογόνων στελεχών (MRSA). Η βιοϊατρική έρευνα έχει δείξει ότι κανένα από τα γνωστά βακτήρια, ιούς ή μύκητες δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερο από λίγα λεπτά με την παρουσία  κολλοειδούς αργύρου. Επιπλέον, ανθεκτικά στελέχη αδυνατούν να αναπτυχθούν όταν χρησιμοποιηθεί το ασήμι ως εκ τούτου είναι ένα ισχυρό όπλο για τις φλεγμονές και τις  μολύνσεις.

Ήδη από το 400 π.Χ. ο Ιπποκράτης περιγράφει τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του αργύρου.

Ο άργυρος έχει υπάρξει πολύτιμο μέταλλο για αιώνες. Στην θεραπευτική χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από την Κινέζικη ιατρική και από την Αγιουρβέδα.

Από τα τέλη του 1800 μέχρι το 1938 τον κολλοειδή άργυρο τον συνταγογραφούσαν για τη θεραπεία των  λοιμώξεων Μετά έχασε την δημοτικότητα του από την έλευση των αντιβιοτικών.

Πώς ο κολλοειδής άργυρος σκοτώνει ιούς, μύκητες και βακτήρια

Λειτουργώντας σαν καταλύτης, σύμφωνα με τις έρευνες, εξουδετερώνει το ένζυμο που τα μονοκύτταρα βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες χρειάζονται για τον μεταβολισμό του οξυγόνου. Με τον κολλοειδή άργυρο ασφυκτιούν και πεθαίνουν, χωρίς επίδραση στα ανθρώπινα ένζυμα και στη βιοχημεία του σώματος.
Αυτή η διαδικασία γίνεται συνήθως μέσα σε έξι λεπτά.Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί μπορεί να γίνουν ανθεκτικοί στα συμβατικά αντιβιοτικά αλλά επειδή ο κολλοειδής άργυρος λειτουργεί με ταχύτερο ρυθμό τα παθογόνα δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταλλαχθούν και έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να γίνουν  ανθεκτικά.

Ο κολλοειδής άργυρος επιταχύνει τη θεραπεία επούλωσης
Ο Robert O. Becker ανακάλυψε πώς ο κολλοειδής άργυρος προωθεί  την επιτάχυνση της επούλωσης.

Σε ποιες ασθένειες ενδείκνυται  ο κολλοειδής άργυρος

amoils-coidal-silver

Ακμή, αλλεργίες, στηθάγχη, σκωληκοειδίτιδα (στήριξη μετεγχειρητικά), αρθρίτιδα, μύκητες ποδιών, πυώδη εξανθήματα στο λαιμό και στις μασχάλες, ερεθισμός της ουροδόχου κύστης ή φλεγμονή, βλεφαρίτιδα, εξάνθημα, εγκαύματα ή τραύματα (κερατοειδούς), λοίμωξη από Candida Albicans, καταρροή (ρινική & ρινοφαρυγγική), καταρροή (λόγω άνοιξης), χολέρα, κρυολογήματα, κολίτιδα, επιπεφικύτιδα (γονοκοκκική), φλυκταινώδης κερατοεπιπεφυκίτιδα, βήχας, κυστίτιδα (χρόνια), δακροκυστίτιδα, δερματίτιδα (λόγω ακραίας τοξιναιμίας),διαβήτης, διάρροια, διφθερίτιδα, δυσεντερία (βακτηριακή), μολύνσεις αυτιών (εσωτερικού αυτιού), έκζεμα (χρόνιο πρόσθιο ή ακουστικού πόρου του αυτιού), έκζεμα (περινεϊκό), έκζεμα (φλυκταινώδες του τριχωτού της κεφαλής), οιδηματώδης διεύρυνση των κογχών, επιδιδυμίτιδα, ερυσίπελας, κόπωση (χρόνια), δοθιήνωση, γαστρίτιδα, γονόρροια, δυσοσμία του στόματος (κακή αναπνοή), πυρετός εκ χόρτου, αιμορροΐδες, έρπη ή έρπη ζωστήρα, μολυσματικό κηρίο, δυσπεψία, βρεφική ασθένεια, φλεγμονή, λοιμώξεις (βακτηριακές ,μυκητιακές, παρασιτικές ή ιογενείς), πλευρίτιδα, πολύποδες (ρινικοί), του προστάτη (διόγκωση ή φλεγμονή), γονόρροια, κνησμός, ψωρίαση, πυόρροια φατνίου, πονόλαιμος, ρευματισμοί (φλεγμονώδης), ρευματοειδής αρθρίτιδα, ρινίτιδα, λειχήνες, οστρακιά, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, σήψη (αυτιά, μάτια, στόμα και λαιμό), σηψαιμία (επιλόχεια), ιγμορίτιδα, δερματικό εξάνθημα (λόγω πάνας), πληγές (μαλακές), άφθες, σταφυλόκοκκο ή στρεπτόκοκκο στο λαιμό, γαστρεντερίτιδα, διαταραχές του θυρεοειδούς, αμυγδαλίτιδα, αμυγδαλίτιδα (ωοθυλακική & σηπτική), φθορά των δοντιών, τοξιναιμία (ακραία συστημική), τράχωμα, φυματίωση, τυφοειδής πυρετός, έλκη (μόλυνση κερατοειδούς), έλκη (σηπτικά στα πόδια), έλκη στομάχου, εξανθήματα (ελκώδη, λόγω ακραίας τοξιναιμίας), vorticella, κονδυλώματα, ζυμομύκητες και καρκίνος ( βλέπε άρθρο της ογκολόγου   Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά)

Τοπικές χρήσεις του κολλοειδούς αργύρου  για  πληγές - ακμή - εξανθήματα
Για τοπική θεραπεία μπορείτε να κάνετε επάλειψη  με κολλοειδή άργυρο δύο έως τρεις φορές την ημέρα.  ο οποίος δεν θα τσούξει  καθώς σκοτώνει τοπικά τα μικρόβια χωρίς να βλάπτει τον περιβάλλοντα ιστό
Δεν έχει γνωστές αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή βότανα
Είναι μη-αλλεργιογόνος

Επιπεφυκίτιδα (ροζ μάτι) – θεραπεία και επούλωση

Ρίξτε 2 έως 3 σταγόνες υγρό κολλοειδή άργυρο μέσα στο μάτι 2 έως 3 φορές την ημέρα
Μπορείτε,επίσης,να χρησιμοποιήσετε κολλοειδή άργυρο σε μορφή τζελ  απλώνοντάς το στην κάτω πλευρά του ματιού

Για μολύνσεις των αυτιών

Ρίχνετε 3 έως 5 σταγόνες υγρό κολλοειδή άργυρο μέσα στο κανάλι του αυτιού 2 έως 3 φορές την ημέρα
ΜΗΝ χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από αυτές τις θεραπείες, αν το τύμπανο του αυτιού είναι διάτρητο
Καθαρίστε το πτερύγιο του έξω ωτός με υγρό κολλοειδή άργυρο ή τζελ μία ή δύο φορές την ημέρα

Τσιμπήματα

Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να εφαρμόσετε τον κολλοειδή άργυρο απευθείας πάνω από την πληγείσα περιοχή – τρίψτε απαλά. Καταπραΰνει τα τσιμπήματα.

Περιοδοντίτιδες-ουλίτιδες

Κάντε πλύσεις με 1 κουταλάκι κολλοειδή άργυρο σε ένα φλιτζανάκι νερό

Κολλοειδής άργυρος για τη θεραπεία των κατακλίσεων

Εάν μια κατάκλιση εμβαδού 3 χιλιοστών και μηδενικού βάθους χρειάζεται 8 μέρες για να κλείσει και να σχηματίσει κανονικό δέρμα, με την εφαρμογή Κολλοειδούς αργύρου χρειάζονται μόνο 4 μέρες. 

Από του στόματος θεραπεία

Αν η λοίμωξη / φλεγμονή είναι σοβαρή μπορεί επίσης να θέλετε να δώσετε τον κολλοειδή άργυρο ως θεραπεία από το στόμα: 1 κτγ (5ml) 3 φορές την ημέρα για μία εβδομάδα, μετά 1/2 κτγ την ημέρα.

Ο κολλοειδής άργυρος χρειάζεται 5-7 ημέρες,κατά μέσο όρο,για να φανούν τα αρχικά οφέλη από την κατανάλωση του.Στη δέκατη μέρα,κατά μέσο όρο,ο κολλοειδής άργυρος συσσωρεύεται στους ιστούς του σώματος με  μία συγκέντρωση από πέντε (5) μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) Ο ιστός του σώματος που περιέχει 5 ppm κολλοειδή άργυρο θα είναι χωρίς ιούς, μύκητες και βακτήρια
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να δείξουν κάποια σημάδια γενικευμένου άλγους ή κούρασης στην τρίτη ή τέταρτη μέρα κατανάλωσης του κολλοειδή αργύρου καθώς αυτός προσπαθεί  να εξαλείψει ένα σημαντικό ποσό των τοξινών από το σώμα. Αυτό λέγετε θεραπευτική κρίση και συμβαίνει όταν υπάρχουν πολλές τοξίνες στο σώμα. Για να αποφευχθεί αυτό φροντίστε να πίνετε περισσότερο νερό  κατά τη διάρκεια της θεραπείας ,νερό με μαιντανό και λεμόνι και τσάι από cistus (λαδανιά)

Κλινικές έρευνες
1.Έρευνα του University of North Texas υπό τον Dr Mark Farinha έχει αποδειχθεί ότι ο κολλοειδής άργυρος καταπολεμά τους μύκητες (Candida albicans, Aspergillus niger & Trichophyton mentagrophytes) και βακτήρια (E.coli, Staphylococcus aureus, Salmonella arizona, Klebsiella pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Proteus vulgaris, Enterobacter cloacae, Serratia marcescens)
2.Έρευνα του Brigham Young University υπό τον Dr Ron Leavitt έδειξε ότι ο κολλοειδής άργυρος καταπολεμά τα βακτήρια (Shigella boydii, Haemophilus influenzae, Enterobacter aerogenes, Klebsiella oxytoca, Ps eudomonas aeruginosa, Streprococccus faecalis, Streptococcus mutans και Streptococcus gordonii)
 
Προφυλάξεις
Επειδή ο κολλοειδής άργυρος είναι ισχυρός αντιβακτηριακός παράγοντας, καλύτερα να λαμβάνετε προβιοτικά κατά τη διάρκεια της χρήσης για να έχετε σωστή ισορροπία της μικροχλωρίδας.
 
Επίσης, όπως και σε πολλές άλλες φυσικές θεραπείες, δεν συνιστάται η μακροχρόνια χρήση του.

 

ΜΗΝ αποθηκεύετε τον κολλοειδή άργυρο στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, ή σε πλαστική συσκευασία. καθώς το ηλεκτρικό φορτίο της συσκευής μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του κολλοειδούς αργύρου

ΜΗΝ χρησιμοποιείται ασημένιο κουτακάλι για τη χρήση του. 

Πηγή: Εν Όλω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *