ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ
1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου
1 μέτρια ρίζα μαϊντανού –( εάν είναι διαθέσιμη)
Σκόρδο κατά βούληση
2 μικρά πράσα ή 1 μεγάλο
800γρ ντομάτες ή και περισσότερες
2 μέτρια κρεμμύδια
700γρ πατάτες ή και περισσότερες
Λίγο μαϊντανό
Πλένουμε καλά τα λαχανικά, δεν τα αποφλοιώνουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε καθαρό νερό ώστε να καλύψει τα λαχανικά στην κατσαρόλα.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για όση ώρα χρειάζεται (1,5 με 2 ώρες) με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Κατεβάζουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε, αφού αφαιρέσουμε τις ίνες και τις φλούδες εάν επιθυμούμε η σούπα να γίνει βελουτέ. Ανακατεύουμε τα ακόμα ζεστά υλικά μέχρι η σούπα να γίνει κρεμώδης.
Πολτοποιούμε τη σούπα ζεστή, αλλιώς θα σχηματίσει μια κολλώδη και αμυλούχα υφή όταν κρυώσει.
Αφήνουμε την σούπα να κρυώσει, πριν τη βάλουμε στο ψυγείο.
Αυτή η σούπα αποτοξινώνει, θεραπεύει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά. Με τη διαφορά ότι την πατάτα την πρόσθεσε ο Αμερικανός γιατρός Μax Gerson, ο οποίος πίστευε ότι οι ασθενείς του έπρεπε να καταναλώνουν τη σούπα αυτή 2 φορές την εβδομάδα. Το μυστικό του Ιπποκράτη βρισκόταν σε ρίζες και βολβούς.
Η ομάδα της Ιπποκράτειας Διαβίωσης