Βρώμη με γάλα αμυγδάλου (Κρέμα Porridge)
(1 μερίδα)
4 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
2 κουταλιές της σούπας σκόνη γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
250 γρ. νερό
Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος το νερό, προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και όταν διαλυθεί προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συχνά εωσότου γίνει μία παχύρευστη κρέμα.
Συνδυάζετε με διάφορους τρόπους: με μέλι, σπόρους chia, ταχίνι, κανέλα, φρούτα, κακάο, καρύδια.
Είναι μία νόστιμη, υγιεινή, θρεπτική, χορτοφαγική και θερμιδικά χαμηλή επιλογή ως πρωινό ή βραδινό. H κρέμα αυτή είναι μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων και κολλαγόνου.
Η ομάδα της Ιπποκράτειας Διαβίωσης