(18-20 κομμάτια)
100 γρ φυσικό φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
100 γρ ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια
180 γρ βασιλικούς χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι (13-15 τμχ)
30 γρ κακάο
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι βανίλια
Μία πρέζα αλάτι
1-2 κουταλιές νερό (σε περίπτωση που το μίγμα βγει σφιχτό)
Κακάο, τριμμένη καρύδα ή τριμμένοι ξηροί καρποί (για την επικάλυψη)
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά περίπου για να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε στο μούλτι τα καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια. Προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από το νερό) στο μούλτι και αλέθουμε πολύ καλά μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Αν το μίγμα είναι πολύ σκληρό προσθέτουμε σταδιακά λίγο νερό.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ και μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο για να δέσει καλύτερα και να πλάθετε πιο εύκολα (περίπου μία ώρα αλλά).
Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μίγμα σε μέγεθος καρυδιού περίπου και πλάθουμε σε μπαλάκι. Στο τέλος τυλίγουμε τα μπαλάκια σε κακάο, καρύδα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Διατηρούνται στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 μέρες.
Αυτά τα εύκολα τρουφάκια σοκολάτας είναι από τα καλύτερα υγιεινά σνακ. Φτιάχνονται στο λεπτό και είναι νηστίσιμα και βίγκαν. Είναι μία νόστιμη, χορτοφαγική και εύκολη συνταγή. Οι χουρμάδες περιέχουν χαλκό, κάλιο, φυτικές ίνες, μαγγάνιο, βιταμίνη Β6 και μαγνήσιο και είναι μία ιδιαίτερη υπερτροφή. Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά.
Η ομάδα της Ιπποκράτειας Διαβίωσης