(6 μερίδες περίπου)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα καρότα
2 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα
1 μεγάλο κουνουπίδι
1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών βιολογικός
300 ml γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ. κορν φλάουρ
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο (περίπου 6 κ.σ.) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο για λίγα λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε όλα μαζί για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο και ανακατεύουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών και το γάλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε περίπου για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ σε ένα φλυτζάνι ανακατεύουμε λίγο από τη ζεστή σούπα με το κορν φλάουρ. Όταν το μίγμα είναι λείο, το προσθέτουμε στη σούπα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Επίσης προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
Στο τέλος χτυπάμε τη σούπα με το μπλέντερ για να γίνει βελουτέ.
* για μία εξίσου νόστιμη παραλλαγή αντί για κουνουπίδι μπορούμε να προσθέσουμε μπρόκολο ή και ανάμεικτα.
* επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά της προτίμησής μας
* μπορούμε να σερβίρουμε με λεμόνι
Είναι μία νοστιμότατη, υγιεινή, και θρεπτική χορτοφαγική/ νηστίσιμη σούπα. Ιδανική για δίαιτα, αποτοξίνωση ή για ελαφρύ βραδινό.