Εύκολες κρέπες χωρίς γλουτένη
(10 τεμάχια)
300 γρ. φαγόπυρο
600 ml νερό
¼ κ.γλ. αλάτι
Ξεπλένουμε καλά το φαγόπυρο, το σουρώνουμε και το μουλιάζουμε σε ένα μπολ με το νερό και το αλάτι για περίπου 20 λεπτά.
Έπειτα το βάζουμε στο μπλέντερ και το χτυπάμε. Θέλουμε να δημιουργηθεί ένας χυλός ούτε πολύ πηχτός ούτε πολύ αραιός.
Αδειάζουμε τον χυλό στο μπολ και το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο λάδι. Με μία κουτάλα παίρνουμε από το μείγμα και το ρίχνουμε ομοιόμορφα στο τηγάνι για να πάρει την μορφή της κρέπας και απλώνουμε απαλά το μείγμα για να είναι παντού ίδια.
Σε μέτρια φωτιά το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές 1 με 2 λεπτά κάθε πλευρά.
Είναι σημαντικό όταν βάζουμε το μείγμα να μην καίει το τηγάνι.
Είναι μία εύκολη, νόστιμη και θρεπτική συνταγή. Μπορεί να συνδυαστεί με άπειρους συνδυασμούς γέμισης (γλυκειά και αλμυρή). Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεϊνη και δεν περιέχει καθόλου γλουτένη!