Vegan/Vegetarian γεύματα, Συνταγές

ΚΙΝΤΕΑΤΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚH ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

ΚΙΝΤΕΑΤΑ

ΚΙΝΤΕΑΤΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚH ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

Οι Έλληνες του Πόντου απολαμβάνουν αυτή την παραδοσιακή συνταγή ως ορεκτικό ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο. Αυτή η ιστορική συνταγή από το Βασίλειο του Πόντου ξεχωρίζει και ως ένα ιστορικό πιάτο αλλά και ως μία γαστρονομική εμπειρία.

(4 μερίδες)

 1 ½  κιλό τσουκνίδες (αφαιρούμε τα χοντρά κοτσανάκια)

5 κουταλιές σούπας αλεύρι

3 σκελίδες σκόρδου κοπανισμένα (και περισσότερες εάν θέλετε)

Λίγο δυόσμο (κατά προτίμηση)

700 ml νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Πλένουμε καλά τα χορταρικά. Βράζουμε τις τσουκνίδες ώσπου να λιώσουν. Κατόπιν τις στραγγίζουμε πολύ καλά και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν. Ρίχνουμε τις τσουκνίδες πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι και τις λιώνουμε με ένα μπλέντερ χειρός. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει το μείγμα. Προσθέτουμε το δυόσμο, το σκόρδο, όσο αλάτι θέλουμε και πιπέρι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε τόσο νερό έως ότου γίνει χυλός. Το σερβίρουμε σε πιάτα ή σε μπολ. Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο δυόσμο και το υπόλοιπο σκόρδο και γαρνίρουμε τις μερίδες μας.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σάλτσα για άλλα φαγητά.

Είναι μία νόστιμη, χορτοφαγική και εύκολη συνταγή. Το φαγητό έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων τόσο της τσουκνίδας όσο και του σκόρδου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *