αριστείδης πατρινός

Παρακολουθεί διαρκώς σεμινάρια για να εξειδικευτεί σε συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως:

  • Η αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς
  • Οι επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες προσπάθειες απώλειας βάρους
  • Η εγκυμοσύνη
  • Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1
  • Το διαιτητικό σχήμα Fodmaps για τις παθήσεις του πεπτικού
  • Η αθλητική διατροφή
  • Οι αρχές της αγιουβερδικής διατροφής

Παράλληλα, συμμετέχει ανελλιπώς στα ουσιαστικότερα συνέδρια γύρω από την επιστήμη της διατροφής και της διαιτολογίας. Στα πρώτα του βήματα, ο Αριστείδης εκπαιδεύτηκε στη διαχείριση όλου του φάσματος των περιστατικών από έμπειρους συναδέλφους του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χάρη στη Nutrimed. Επιπρόσθετα, στη μέχρι σήμερα πορεία του εκπαιδεύτηκε από εξειδικευμένους ενδοκρινολόγους στον σακχαρώδη διαβήτη και στα μεταβολικά νοσήματα, τόσο στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ. όσο και στη Γενική Κλινική. Εργάστηκε στην εταιρεία νόσου Alzheimer και στο κέντρο αποκατάστασης Uchu.

Ο σκοπός του είναι να εκπαιδεύει, να καθοδηγεί και να υποστηρίζει όσους θέλουν να βάλουν την υγιεινή διατροφή στη ζωή τους. Η προσέγγισή του στηρίζεται στη σύνδεση του ανθρώπου με τις ανάγκες του σώματός του και στην καλλιέργεια συνείδησης που βοηθά να γίνει η υγιεινή διατροφή τρόπος ζωής.

 

Ο Αριστείδης Πατρινός είναι διαιτολόγος διατροφολόγος και διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 5 χρόνια. Η ολιστική προσέγγιση με την οποία ασκεί τη διαιτολογία και η αγάπη του για τον υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής, μας οδήγησαν στη συνεργασία μαζί του.

O Αριστείδης σπούδασε στην Κρήτη και ολοκλήρωσε την πρακτική του στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ, όπου εκπαιδεύτηκε στη διαχείριση περιστατικών διατροφικών διαταραχών. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε την πτυχιακή του εργασία με θέμα «Ανάλυση μετάλλων και ιχνοστοιχείων στο τρίχωμα της κεφαλής των φοιτητών», η οποία αναδεικνύει τη σημασία της εξατομίκευσης της διατροφής. Μάλιστα αυτή την καινοτόμο επιστημονική μέθοδο τη χρησιμοποιεί σήμερα ως διαγνωστικό εργαλείο για την ανίχνευση της πιθανής έλλειψης ιχνοστοιχείων.