Posts, Άρθρο Χλωριούχο Μαγνήσιο, Χλωριούχο Μαγνήσιο, Χλωριούχο Μαγνήσιο – Η άγνωστη θαυματουργή θεραπεία

Μαγνησιοθεραπεία με Χλωριούχο Μαγνήσιο Εξαϋδρικό

magnisiotherapeia

Καθ. R.  Lautier

Dr. Φυσικών επιστημών και ογκολογίας

«Το μαγνήσιο είναι ένα αναγκαίο βιοχημικό στοιχείο, το οποίο συμβάλλει στην επιμήκυνση της νεότητας και στην πρόληψη καρκινικών καταστάσεων»

Η πεπτική ικανότητα του ανθρώπου φθίνει με το πέρασμα του χρόνου, καθώς περιορίζεται η δραστηριότητα των ενζύμων τα οποία, παράλληλα, μειώνονται και σε αριθμό. Έτσι, για παράδειγμα, παρατηρούμε τα επίπεδα μαγνησίου στον προστάτη να μειώνονται κάτω από το 25% στις ηλικίες άνω των 60 ετών, γεγονός που εξηγεί την καρκινοποίηση του συγκεκριμένου αδένα.

Κατά συνέπεια, η καθημερινή λήψη Χλωριούχου Μαγνησίου, στην ποσότητα των 0,0067g ανά κιλό βάρους των τριαντάρηδων, οφείλει να ξεπεράσει το 0,0077g ανά κιλό βάρους μετά τα 60 χρόνια, τουλάχιστον για να καλύψει την εντερική απώλεια.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το πολύτιμο αυτό χημικό στοιχείο:

 • Υπεισέρχεται στην κατασκευή των οστών του ανθρώπου και στη δομή των δοντιών του.
 • Απομακρύνει την οστεοαρθρίτιδα και την υπέρταση.
 • Βοηθάει στην ικανότητα διαχείρισης του άγχους.
 • Επιταχύνει την επούλωση των πληγών.
 • Αναχαιτίζει τις φλεγμονές.
 • Απομακρύνει τις θρομβώσεις.
 • Αποκαθιστά τη νευρική ισορροπία.
 • Βελτιώνει τον μεταβολισμό.
 • Ενεργοποιεί τις βιταμίνες (όπως π.χ. τη βιταμίνη C).
 • Ευνοεί τη σύνθεση πολυαρίθμων ενζύμων και την πεπτική τους δράση.
 • Ελευθερώνει ενέργεια κατά τη διαδικασία οξείδωσης.
 • Δυναμώνει τη δράση των λεμφοκυττάρων.

Επίσης, το Χλωριούχο Μαγνήσιο είναι αναγκαίο για τη σύνδεση – συνεργασία του ασβεστίου με το μαγνήσιο, το φώσφορο και τις βιταμίνες C & D μέσα στο σώμα μας. Σε αυτή τη συνεργασία, το Μαγνήσιο παίζει ρόλο καταλύτη και συντονιστή στη σταθεροποίηση του Ασβεστίου.

Η σταθερή υγεία και η καλή μνήμη των ηλικιωμένων δεν είναι δεδομένες χωρίς επαρκή ποσότητα Μαγνησίου στον οργανισμό τους.

Όμως, επειδή τα λιπάσματα διώχνουν το κατιόν του μαγνησίου και τα παραγόμενα διατροφικά προϊόντα στερούνται των μετάλλων τους, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε συμπληρωματικά Μαγνήσιο, αν επιθυμούμε να έχουμε επάρκεια στον οργανισμό μας.

Ας δούμε τι υποστηρίζει ο Dr. R. Lautier, ο οποίος είναι πολυγραφότατος (και λάτρης της Ελληνικής Αρχαιότητος). Συνέβη να τον έχω για λίγο καθηγητή μου όταν σπούδαζα τον Ορθό Τρόπο Διαβίωσης και Διατροφής στην ορεινή Νίκαια της Γαλλίας. Στα άρθρα και τα βιβλία του δίνει διάφορα ποσοστά συμπληρωματικής λήψης χλωριούχου (εξαϋδρικού) Μαγνησίου ανάλογα με το πρόβλημα του καθενός. Μια μέρα, θέλοντας να έχω μια σαφή εικόνα τρόπου και ποσότητας λήψης, τού ζήτησα να μάς περιγράψει τον τρόπο και την ποσότητα χλωριούχου Μαγνησίου που καταναλώνει ο ίδιος. Ήταν τότε 80 χρόνων. Διαβάστε την απάντησή του: «Προσωπικά παίρνω μόλις ξυπνήσω, νηστικός το πρωί, 50ml από το διάλυμα Χλωριούχου Μαγνησίου με λίγες σταγόνες λεμόνι» (σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το διάλυμα το οποίο αναφέρει γίνεται με τη διάλυση 33 γρ. Χλωριούχου Μαγνησίου σε 1 λίτρο καθαρό νερό).

Για τον λόγο αυτό, η Ιπποκράτεια Διαβίωση προτείνει στα Διαιτολόγιά της τη λήψη Χλωριούχου Μαγνησίου πριν από το πρωινό.

Συνεχίζει, όμως, ο καθηγητής Δρ. R. Lautier: «Κερδίζουμε καλύτερη αφομοίωση όταν προσθέσουμε 50 ml κρύο ρόφημα (τσάι) από έγχυμα βασιλικού (παρασκευασμένο με 30 γρ. φύλλων βασιλικού, τα οποία έμειναν σε βραστό νερό για 10 λεπτά)

ή

ρόφημα από έγχυμα φύλλων ξεραμένης τσουκνίδας (φύλλα τσουκνίδας σε ένα λίτρο βραστό νερό για 15 λεπτά)

ή

ρόφημα από έγχυμα φρέσκιας θρούμπης (60 γρ. θρούμπης σε ένα λίτρο βραστό νερό για 10 λεπτά)

ή

ρόφημα έγχυμα φύλλων βατομουριάς, βάτου(60 γρ. σε ένα λίτρο βραστό νερό για 10 λεπτά).

Να σημειωθεί ότι επίσης κερδίζουμε αν προσθέσουμε στο παραπάνω ρόφημα με χλωριούχο μαγνήσιο λίγο μέλι, πλούσιο σε μαγνήσιο και ολιγοστοιχεία, το οποίο βελτιώνει τη γεύση αυτών των εγχυμάτων.

Μετάφραση και επεξεργασία για την Ιπποκράτεια Διαβίωση

Νίκος Γ. Δαφόπουλος – Σύμβουλος Ορθού Τρόπου Ζωής & Διατροφής, Διπλωματούχος του Κέντρου Έρευνας CE.RE.D.OR -«Vie et Action» Γαλλίας.

Πηγή: Μαγνησιοθεραπεία του καθηγ. Raymond Lautier, Διδάκτωρ Φυσικών Επιστημών. (Magnesiotherapie Pr. Raymond Lautier Docteur ès sciences)

(Πρόκειται για έργο 157 σελίδων, αληθινή εγκυκλοπαίδεια Μαγνησιοθεραπείας)

[av_blog blog_type=’posts’ categories=’546′ link=’category’ blog_style=’blog-grid’ content_length=’content’ contents=’excerpt’ date_filter=” date_filter_start=” date_filter_end=” date_filter_format=’yy/mm/dd’ offset=’0′ conditional=” bloglist_width=” columns=’3′ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ items=’3′ paginate=’yes’ lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-3qci94′]   [av_productgrid categories=’525′ wc_prod_visible=” wc_prod_hidden=” wc_prod_featured=” wc_prod_additional_filter=” sort=’dropdown’ prod_order=” offset=’0′ columns=’3′ items=’9′ paginate=’yes’ alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-1wgw60′]

Χλωριούχο Μαγνήσιο Εξαϋδρικό Chemco

From 13.90 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
chlorium magnesium

Χλωριούχο Μαγνήσιο Εξαϋδρικό – Η άγνωστη θαυματουργή θεραπεία

Συνέντευξη της Μarie-France Muller, γαλλίδας φυσικοπαθητικού, ψυχολόγου και συγγραφέα του βιβλίου «το χλωριούχο μαγνήσιο, ένα άγνωστο θ...

Διαβάστε Περισσότερα

clorium magnesium

Χλωριούχο Μαγνήσιο

CHLORURE DE MAGNESIUM Ένα απίθανο "φάρμακο" για τις ανίατες ασθένειες ή για διάφορα άλλα Άρθρο του Πατρός Beno J. Chorr, (Ιερέας), Καθη...

Διαβάστε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *