ΝίκοςΔαφόπουλος

Ο Νίκος Δαφόπουλος, ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ιπποκράτεια Διαβίωση, αποφοίτησε από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον του για τις φυσικές θεραπευτικές μεθόδους και η αγάπη του για τη ζωή τον οδήγησαν να αφοσιωθεί σε έναν ολιστικό τρόπο διαβίωσης.

Το 1992 απέκτησε το πτυχίο του Ορθού Τρόπου Ζωής στη Διατροφή & Διαιτολογία από το Κέντρο Έρευνας CE.RE.D.OR -«Vie et Action» Γαλλίας.

Το 1995 δημιούργησε και διεύθυνε το Νομαρχιακό Κέντρο Αγωγής Υγείας στην Άρτα, στο οποίο υπηρέτησε ως το 2007, ενώ την ίδια περίοδο διετέλεσε Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας. Το 1996 ήταν συντονιστής του Προγράμματος «Νόημα στη Ζωή μας» του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, με χρηματοδότηση του Κοινωνικού Τομέα της ΕΕ – Ο.ΚΑ.ΝΑ, ενώ το 1997 ίδρυσε και συντόνισε το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Άρτας, με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας.

Τα τελευταία 30 χρόνια, στο Κτήμα του «Ιπποκράτεια Διαβίωση» στην Άρτα, εφαρμόζει τη βιολογική καλλιέργεια και μελετά την επίδραση που έχουν τα συναισθήματα στην υγεία του ανθρώπου. Είναι θεραπευτής Κβαντικού Συγχρονισμού, Master Reiki, ενώ εξελίσσεται συνεχώς μαθαίνοντας νέες τεχνικές και θεραπείες.

Βιβλία του έχουν εκδοθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας και τις Εκδόσεις Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Από το 2010 συμμετέχει με επιτυχία ως ομιλητής σε βιωματικά σεμινάρια, που σχετίζονται με την υγεία, την ευεξία και την αυτοβελτίωση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.