Γεώργιος Λουκάς – Ομοιοπαθητικός Στρατιωτικός Ψυχίατρος  – Ιδρυτής της Γνωστικής Ομοιοπαθητικής – Υπεύθυνος Ιατρός Ιπποκράτεια Διαβίωση 

george loukas omoiopathitikos2

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα τις 4/7/1963

Σπουδές και υπηρεσία

Γιώργος Λουκάς – Γνωστική Ομοιοπαθητική

1981-1988    Φοίτησε στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τμήμα ιατρικής
1988-1989    Φοίτησε στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού
1990-1994   Ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική (Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική,Ψυχιατρική Κλινική ΑΧΕΠΑ,Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Δυτικού Τομέα).
Με την ομοιοπαθητική ασχολείται από το 1982. Αρχικά μαθήτευσε δίπλα στον ιατρό Αρίσταρχο Τσαμασλίδη κσι στη συνέχεια παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Έχει, επίσης,  παρακολουθήσει τα  μετεκπαιδευτικά  σεμινάρια του Ινδού ομοιοπαθητικού Rajan Sankaran.
Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  βελονισμού του Ιπποκράτειου Κέντρου Βελονισμού και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυτοθεραπείας του Διεθνούς Ινστιτούτου Φυτοθεραπείας.
1994-2007  Υπηρέτησε ως ψυχίατρος σε στρατιωτικές νοσοκομειακές δομές.

Επιστημονικό έργο

Εκπόνησε διατριβή με τίτλο «Συμβολή εις την μελέτη των μηχανισμών δράσεως των ιαματικών πηγών στη μεταβολή της ψυχικής διάθεσης του ανθρώπου κατά τη λουτροθεραπευτική αγωγή», που κατέθεσε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έλαβε το διδακτορικό πτυχείο.
Σε συνεργασία με το φαρμακείο Ευσταθίου και αλλους φαρμακοποιούς από Ελλάδα και εξωτερικό έχουν παρασκευαστεί περισσότερα από 2000 νέα ομοιοπαθητικά φάρμακα, από τα οποία πολλά έχουν μελετηθεί  και έχουν καταγραφεί τα χαρακτηριστικά τους.
Εισήγαγε την ενοποιητική θεωρία της ιδιοσυστασίας όπου με βάση τη συγκριτική μελέτη της θεωρίας των χρόνιων νόσων της ομοιοπαθητικής, των καθηλώσεων της ψυχανάλυσης, της τυπολογίας του Pavlov, της θεωρίας των χυμών του Ιπποκράτη, των τεσσάρων στοιχείων του Πλάτωνα και του Εμπεδοκλή παρουσιάζεται ένα κοινό θεωρητικό ιατρικό μοντέλο για την ιδιοσυστασία. Έχει επίσης δημιουργήσει μια νέα μέθοδο εφαρμογής της Ομοιοπαθητικής την οποία έχει ονομάσει «Γνωστική Ομοιοπαθητική» και η οποία είναι ένα πάντρεμα ομοιοπαθητικής και ψυχολογίας.

Διδακτικό έργο

Από το 1995 άρχισε να διδάσκει την ομοιοπαθητική σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας και της Ουκρανίας αλλά και στην Ελλάδα.  Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών στη Μόσχα στα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην έδρα της Ομοιοπαθητικής και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα αυτού του πανεπιστημίου. Έχει διδάξει επίσης,  στην Έδρα Ομοιοπαθητικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Νοβοσιμπιρσκ  και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα αυτού του πανεπιστημίου.
Η θεραπευτική του μέθοδος  εφαρμόζεται επίσημα στο νοσοκομείο της Ρωσικής Ακαδημίας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει και διδάξει συνεχώς επεκτείνεται με επιτυχία.  Μόνο από την Έδρα Ομοιοπαθητικής του Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από χίλιους ιατρούς από Ρωσία και Ευρώπη. Μαθητές του έχουν αρχίσει να το διδάσκουν και να δημιουργούν θεραπευτικά κέντρα και σχολές σε διάφορα κράτη.

Συγγραφικό έργο

Έχει συγγράψει τα παρακάτω βιβλία:

•    “Ριζώματα, αρχές για μια ενοποίηση των επιστημών του ανθρώπου”.
•    “Μελέτη ψυχισμού ομοιοπαθητικών φαρμάκων”, τόμος 1ος και 2ος.
•    “Ομοιοπαθητική – μια άλλη θεραπευτική μέθοδος”
•    “Ναρκωτικά – μάθε και πρόλαβε” (Σε συνεργασία με τη Φ. Τσομπανίδου)
•    “Περιοδικός πίνακας και ομοιοπαθητική” , τόμος 1ος.
•    “Η 2η συνταγογραφία”.
•   REPERTORY “ORGANON 2001” Κυκλοφορεί στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα  σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Αποσπάσματα από το συγγραφικό του έργο έχουν μεταφραστεί σε 27 γλώσσες.

Κοινωνικό έργο

Έχει συμβάλλει στον αγώνα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών δίνοντας ομιλίες σε σχολεία, και στρατιωτικές μονάδες.
Έχει υπάρξει πρόεδρος των παρακάτω σωματείων – επιστημονικών εταιρειών:
•    “Διεθνής  Ιπποκρατική Επιστημονική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής”
•    “Διεθνής Οργάνωση Ομοιοπαθητικής Αλληλεγγύης”
•    “Σύλλογος  ενεργειακής συντονιστικής για τη σωματική υγεία και τη ψυχική ισορροπία”

Επιστημονικές διακρίσεις

Το Νοέμβριο 2000 εκλέχθηκε μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Συγγραφέων Επιστημονικών Ανακαλύψεων και Εφευρέσεων   και βραβεύτηκε  από τη Ρωσική Ακαδημία Φυσικών Επιστημών με το βραβείο Pavlov (είναι η μεγαλύτερη επιστημονική διάκριση της Ρωσίας)  για το σχεδιασμό  και τις κλινικές εφαρμογές των νέων ομοιοπαθητικών φαρμάκων που καλούνται «τριπλά άλατα».
Έχει βραβευτεί επίσης από την Ουκρανική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών για την συμβολή του στην ανάπτυξη της Ομοιοπαθητικής στην Ουκρανία.
H βιογραφία του περιλαμβάνεται στην Ελληνική έκδοση της εγκυκλοπαίδειας προσωπικοτήτων “Who is who”.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Γεωργίου Λουκά μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες:

www.georgeloukas.weebly.com

http://www.facebook.com/congnitivehomeopathy

www.medicinbio.com