ΝίκοςΔαφόπουλος

Σύμβουλος ορθού τρόπου ζωής - Διαιτολόγος

Ο Νίκος Δαφόπουλος, ιδρυτικό μέλος της Κοιν.Σ.Επ Ιπποκράτεια Διαβίωση, είναι πτυχιούχος Γαλλικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και του Ορθού Τρόπου Ζωής – Διατροφής και Διαιτολογίας του Κέντρου Έρευνας CE.RE.D.OR -«Vie et Action» Γαλλίας.
Την περίοδο 1995 – 2007 δημιούργησε και διεύθυνε το Νομαρχιακό Κέντρο Αγωγής Υγείας και διετέλεσε Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας. Το 1996 συντόνισε το Πρόγραμμα «Νόημα στη Ζωή μας» στην Άρτα (Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, Κοινωνικός Τομέας ΕΕ – Ο.ΚΑ.ΝΑ).

Το 1997 ίδρυσε και συντόνισε το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Άρτας.

Τα τελευταία 30 χρόνια, στο αγρόκτημά του «Ιπποκράτεια Διαβίωση», εφαρμόζει βιολογική καλλιέργεια, μελετά την επίδραση των συναισθημάτων στην υγεία και την αρρώστια και διοργανώνει σεμινάρια ψυχοσωματικής υγείας.

Στεργία-Μπαλτιράνη
Ενεργειακή Θεραπεύτρια
 

Η Στεργία Μπαλτιράνη, ιδρυτικό μέλος της Κοιν.Σ.Επ Ιπποκράτεια Διαβίωση, είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύτηκε στην Αγγλία στα Προγράμματα Αγωγής Υγείας, ενώ έλαβε μέρος σε πολλά προγράμματα Αγωγής Υγείας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Comenius, όπως: Υγιεινή Διατροφή – Καρδιαγγειακά Νοσήματα – Προστασία από Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα – Η Καλλιέργεια της Ελιάς και τα Οφέλη της.

Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται με την υγιεινή διατροφή, τη βιολογική καλλιέργεια, την επίδραση που έχουν τα συναισθήματα στην υγεία του ανθρώπου, καθώς και με ενεργειακές θεραπείες.

Ευάγγελος Δαφόπουλος
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής -Κλινικός Υπνοθεραπευτής - Θεραπευτής NLP
 

Ο Ευάγγελος Δαφόπουλος, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ Ιπποκράτεια Διαβίωση, είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Southampton Solent. Είναι Διπλωματούχος Ψυχολόγος, Κλινικός Υπνοθεραπευτής και Νευρογλωσσικός θεραπευτής (NLP) από το Κλινικό Ινστιτούτο του Surrey του Λονδίνου και αναγνωρισμένος από το σώμα Υπνοθεραπευτών Μεγάλης Βρετανίας NCH (National Council of Hypnotherapy), GHR (General Hypnotherapy Register) και GHSC (General Hypnotherapy Standards Council). Είναι ιδρυτής του Κέντρου Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο και εργάζεται. Έχει εκπαιδευτεί με τον παγκοσμίου φήμης κλινικό ψυχίατρο Brian Weiss στις αναδρομές προηγούμενων ζωών (PLR therapist).

Διοργανώνει σεμινάρια αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την απελευθέρωση από παγιωμένες περιοριστικές πεποιθήσεις, συναισθήματα και συμπεριφορές.

Είναι εκπαιδευτής Νευρογλωσικού Προγραμματισμού (NLP) και διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια με πιστοποίηση από το Surrey Institute of Clinical Hypnotherapy.