Γνωστική Ομοιοπαθητική

Τι είναι η γνωστική ομοιοπαθητική;


Είναι ένα νέο ρεύμα ομοιοπαθητικής, ιδρυτής του οποίου είναι ο Γεώργιος Λουκάς, Στρατιωτικός Ομοιοπαθητικός Ψυχίατρος, το οποίο συνδυάζει την επιστήμη της ομοιοπαθητικής με βασικές αρχές της γνωστικής ψυχολογίας. Σύμφωνα με την γνωστική ομοιοπαθητική, τα συμπτώματα σχετίζονται με τον τρόπο που φαντασιώνει το άτομο τον εαυτό του, ανάλογα με τις ιδέες που αυτό ιεραρχεί ως σημαντικές και πάντα σε σχέση με τους άλλους που συναναστρέφεται στο περιβάλλον που ζει.

Έτσι, ένα άτομο μπορεί να νοιώθει ότι δεν το αγαπούν, δεν το εκτιμούν, ότι το υποτιμούν ή το κακοποιούν. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που φαντασιώνει το άτομο την πραγματικότητα. Η βελτίωση σε αυτό το επίπεδο έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση των συμπτωμάτων. Η γνωστική ομοιοπαθητική αποβλέπει στην ψυχική ευεξία του ατόμου, στην βελτίωση των σχέσεών του με τους άλλους και στην καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον που ζει.

Η γνωστική ομοιοπαθητική διδάσκεται επίσημα στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών στη Μόσχα, στην έδρα της ομοιοπαθητικής. Αν και χρησιμοποιεί και τα παραδοσιακά ομοιοπαθητικά φάρμακα, για τις ανάγκες της εφαρμογής της έχουν ήδη παρασκευαστεί εκατοντάδες νέα φάρμακα.

Το Κέντρο εφαρμόζει τη Γνωστική Ομοιοπαθητική εκπροσωπώντας τον κ. Λουκά στην Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε και στην ιστοσελίδα του Γεώργιου Λουκά.

omoiopathitiki

Ποιοί είμαστε;

Θέλετε να μαθαίνετε
πρώτοι τα νέα μας;

Δείτε εδώ την Πολιτική Απορρήτου.

Καλάθι
Facebook Instagram YouTube linkedin
Γράψτε τον όρο αναζήτησης στην φόρμα.
Shop
0 Wishlist
0 items Cart
My account

Μην το χάσεις

5€ Έκπτωση στην
πρώτη παραγγελία!

Ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα