«Το φάρμακό σου, η τροφή σου. Πρόληψη σοβαρών ασθενειών, τροφές που θεραπεύουν, τροφές που αρρωσταίνουν»

«Το σώμα έχει τη δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται, μεγάλη σημασία έχουν: η διατροφή, η κίνηση, το περιβάλλον, ο τρόπος ζωής και ο τρόπος σκέψης»: Ιπποκράτης 460-377 π.Χ.

Οι παραινέσεις του Ιπποκράτη, του κορυφαίου Κώου ιατρού της αρχαιότητας, η σχέση της υγείας, αλλά και της ασθένειας, με τη διατροφή, το οικογενειακό, κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον, η σημασία της προληπτικής ιατρικής και ο άνθρωπος ως ψυχοσωματική ενότητα: είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στην ομιλία με τίτλο «Ακολουθώντας τον Δρόμο του Ιπποκράτη: Το φάρμακό σου, η τροφή σου. Πρόληψη Ασθενειών, τροφές που θεραπεύουν, τροφές που αρρωσταίνουν». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 17:30 στο Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP (Μεγάρων & Πόντου, έναντι Πολιτιστικού Κέντρου Συκεών, Θεσσαλονίκη) με ομιλητή τον κ. Νίκο Δαφόπουλο, Σύμβουλο Ορθού Τρόπου Ζωής & Διατροφής, Διπλωματούχο του Κέντρου Έρευνας CE.RE.D.OR -“Vie et Action” Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο κ. Δαφόπουλος θα συζητήσει μαζί σας και θα απαντήσει στα ερωτήματά σας, δίνοντας χρήσιμες, πρακτικές συμβουλές και οδηγίες, σχετικά με την αποφυγή της πολυφαρμακίας, τον ορθό τρόπο ζωής, τις τροφές που μας προστατεύουν αλλά και αυτές που μας αρρωσταίνουν.

Κόστος συμμετοχής: 10€

Τοποθεσία:  Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP (Μεγάρων & Πόντου, έναντι Πολιτιστικού Κέντρου Συκεών, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ 56626)

Ώρα: 17:30

Δηλώσεις συμμετοχής ως Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017.

τηλ.: 2310 581 038 / 693 13 12 548

e-mail: info@hypnotherapythessaloniki.gr


Ο Νίκος Δαφόπουλος, ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ιπποκράτεια Διαβίωση, αποφοίτησε από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον του για τις φυσικές θεραπευτικές μεθόδους και η αγάπη του για τη ζωή τον οδήγησαν να αφοσιωθεί σε έναν ολιστικό τρόπο διαβίωσης. Το 1992 απέκτησε το πτυχίο του στη Διατροφή & Διαιτολογία από το Κέντρο Έρευνας CE.RE.D.OR -“Vie et Action” Γαλλίας.

Το 1995 δημιούργησε και διεύθυνε το Νομαρχιακό Κέντρο Αγωγής Υγείας στην Άρτα, στο οποίο υπηρέτησε ως το 2007, ενώ την ίδια περίοδο διετέλεσε Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας. Το 1996 ήταν συντονιστής του Προγράμματος «Νόημα στη Ζωή μας» του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, με χρηματοδότηση του Κοινωνικού Τομέα της ΕΕ – Ο.ΚΑ.ΝΑ, ενώ το 1997 ίδρυσε και συντόνισε το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Άρτας, με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας.