Η Ανθοθεραπεία ανήκει στο φάσμα των «ενεργειακών» ή «εναλλακτικών» θεραπειών. Πρόκειται για ένα σύστημα θεραπείας που χρησιμοποιεί σκευάσματα φτιαγμένα από άνθη και νερό πηγής (ανθοϊάματα ή πεμπτουσίες ανθέων)  τα οποία επιδρούν ευεργετικά στον ψυχισμό μας. Ξεκίνησε από τον Δρα Ε. Μπαχ, που παρασκεύασε τα πρώτα 38 ανθοϊάματα γνωστά ως «Ιάματα του Μπαχ» στη δεκαετία του 1930, και η έρευνα συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, δίνοντάς μας νέα ιάματα από άνθη.

Τα ανθοϊάματα απαλύνουν τις ψυχονοητικές μας εντάσεις, και εξισορροπούν τα «δύσκολα» συναισθήματα που εξασθενούν την υγεία του σώματός μας, βοηθώντας μας να γίνουμε πιο ήρεμοι έτσι ώστε να έχουμε το σθένος να αντιμετωπίσουμε τη ζωή μας με αισιοδοξία και αίσθηση προοπτικής. Με την συστηματική λήψη των ιαμάτων αυτών μπορεί κανείς να απαλλαγεί από τους φόβους του, να αυξήσει τον δυναμισμό και την αυτοπεποίθησή του, να ενδυναμώσει τη θέλησή του, να αφυπνίσει τη δημιουργικότητά του, να αποκτήσει μεγαλύτερη υπομονή, επιείκεια, γενναιοδωρία, θάρρος, να απαλλαγεί από το φθόνο και τον θυμό. Οι ψυχολογικές αλλαγές πραγματοποιούνται ήπια και βαθμιαία, χωρίς ‘προσπάθεια’ ή συνειδητή συμμετοχή του θεραπευόμενου. Για το λόγο αυτό η ανθοθεραπεία είναι αποτελεσματική και σε βρέφη, σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κωματώδη κατάσταση, ακόμα και σε ζώα και φυτά.

Όπως συμβαίνει γενικά στην ολιστική ιατρική, ο στόχος της θεραπείας δεν εξαντλείται στην ανακούφιση των όποιων νοσηρών συμπτωμάτων, αλλά επεκτείνεται στην όλο και μεγαλύτερη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Τα ανθοϊάματα μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην αναβάθμιση της προσωπικότητας, στη βελτίωση της ποιότητας των διαπροσωπικών σχέσεων, και να γίνουν καταλύτες σε μία διαδικασία εξέλιξης και αυτοπραγμάτωσης ανάλογα με τους  στόχους της ζωής μας.

Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, παρά μόνο την συμπληρώνουν.

Το παρών Σεμινάριο Βασικής Εκπαίδευσης στην Ανθοθεραπεία έχει σαν κύριο στόχο να παρέχει τις απαιτούμενες γνώσεις για τη χρήση των 38 ιαμάτων του Μπαχ, για προσωπική και επαγγελματική χρήση. Πέραν των 38 ιαμάτων του Μπαχ θα παρουσιαστούν και κάποια ακόμη ιάματα (Καλιφόρνιας, Πήγασου, και Ελληνικά) τα οποία αποτελούν περαιτέρω εργαλεία για την ανακούφιση ψυχικών εντάσεων ή/και μοτίβων συμπεριφοράς. Μέσα στην εκπαίδευση αυτή περιλαμβάνεται η θεωρία, η πρακτική, η λήψη ιστορικού, και η συζήτηση περιστατικών. Η ολοκλήρωση της βασικής αυτής εκπαίδευσης θα γίνει με μία μικρή γραπτή εργασία.

Στόχος μας είναι στο τέλος του σεμιναρίου ο μαθητής να έχει την πρακτική και θεωρητική επάρκεια να κάνει σοφές επιλογές ανθοϊαμάτων τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση. Πέρα, όμως, από αυτό, μυστική μας φιλοδοξία είναι να εμπνευστεί να αποκτήσει μία νέα σχέση με τη φύση και τα συναισθήματά του.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 50 ωρών και η επιτυχής ολοκλήρωσή του σας δίνει τη δυνατότητα να εγγραφείτε και να γίνετε μέλος στην Ελληνική Ανθοϊαματική Εταιρεία. Θα διεξάγεται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, αρχίζοντας στις 22 Φεβρουαρίου του 2020 και τελειώνοντας τον Ιούνιο, στην Θεσσαλονίκη.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Κόστος: 600 €

Τόπος Διεξαγωγής: Κέντρο Κλινικής  Υπνοθεραπείας, Συκιές, Θεσσαλονίκη,

Διοργανωτής: Κοιν.Σ.Επ. «Ανθρώπου Φύσις»

Ημερομηνίες22-23 Φεβρουαρίου, 27-28 Μαρτίου, 26-27 Απριλίου, 30-31 Μαΐου & 27-28 Ιουνίου

Στοιχεία Επικοινωνίας: Τ. 2521 400 138 & 697 30 39 776, Εmail: anthropoufysis@gmail.com

Εισηγήτρια:

Η Έλενα Γκώκου είναι εναλλακτική/ενεργειακή θεραπεύτρια, και Σύμβουλος Ανθοθεραπείας, που παρασκευάζει ανθοϊάματα τα τελευταία 20 χρόνια. Μαθήτευσε στον Manuel Schoch (“Time Therapy”) και στην Δρ. Μαρίνα Αγγελή (Ανθοθεραπεία), αλλά και σε πολλές πνευματικές σχολές και δασκάλους – θεωρεί, όμως, ότι η σπουδαιότερη Δασκάλα της είναι η Φύση. Είναι επίσης δασκάλα Περμακουλτούρας (σχεδιασμού βιώσιμων συστημάτων με πρότυπο τα φυσικά οικοσυστήματα) και λάτρης της Βιοδυναμικής Καλλιέργειας.