Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ακολουθώντας τον Δρόμο του Ιπποκράτη – Μέρος Β’:

5 Μαΐου, 2017 @ 7:00 μμ

couple

«Το φάρμακό σου, η τροφή σου. Πρόληψη σοβαρών ασθενειών, τροφές που θεραπεύουν, τροφές που αρρωσταίνουν»

Το β’ μέρος της επιτυχημένης ομιλίας «Ακολουθώντας τον Δρόμο του Ιπποκράτη: Το φάρμακό σου, η τροφή σου. Πρόληψη σοβαρών ασθενειών, τροφές που θεραπεύουν, τροφές που αρρωσταίνουν» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP (Μεγάρων 6-8 & Πόντου, έναντι Πολιτιστικού Κέντρου Συκεών, Θεσσαλονίκη).

Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη: «στο σώμα ενυπάρχει μια ιδιαίτερη ζωική δύναμη, η φύσις. Από αυτή τη δύναμη εξαρτάται η συντήρηση, η ανάπτυξη αλλά και η θεραπεία του σώματος, καθώς και η επαναφορά του από την παθολογική κατάσταση στη φυσιολογική».

Αυτή είναι και η μεγαλοφυέστερη σύλληψη της διάνοιας του Ιπποκράτη, ο οποίος δικαιώνεται σήμερα από τις σύγχρονες απόψεις περί υγείας και ισορροπίας του βιο-ενεργειακού δυναμικού του οργανισμού. Άλλωστε, ο Ιπποκράτης δεν εντοπίζει τη νόσο στα όργανα. Θεωρεί πως ο οργανισμός νοσεί ή θεραπεύεται ως σύνολο και έτσι ο ασθενής αντιμετωπίζεται με μία εντελώς διαφορετική προοπτική ίασης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ομιλητής κ. Νίκος Δαφόπουλος, Σύμβουλος Ορθού Τρόπου Ζωής & Διατροφής, Διπλωματούχος του Κέντρου Έρευνας CE.RE.D.OR -“Vie et Action” Γαλλίας, θα αναλύσει τις αιώνιες υποθήκες του Ιπποκράτη για την υγεία του ανθρώπου και θα αναφερθεί στις προτάσεις του Κώου ιατρού για τις εκφυλιστικές ασθένειες, τη διατροφή, τη σχέση της με την υγεία και τη θεραπεία, ενώ θα προτείνει μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό διαιτολόγιο.

Κόστος συμμετοχής: 10€

Δηλώσεις συμμετοχής ως Τρίτη 2 Μαΐου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.hypnotherapythessaloniki.gr, τηλ.: 2310 581 038,

e-mail: info@hypnotherapythessaloniki.gr & Ευάγγελος Δαφόπουλος: 6943 434 632.


Ο Νίκος Δαφόπουλος, ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ιπποκράτεια Διαβίωση, αποφοίτησε από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον του για τις φυσικές θεραπευτικές μεθόδους και η αγάπη του για τη ζωή τον οδήγησαν να αφοσιωθεί σε έναν ολιστικό τρόπο διαβίωσης. Το 1992 απέκτησε το πτυχίο του στη Διατροφή & Διαιτολογία από το Κέντρο Έρευνας CE.RE.D.OR -“Vie et Action” Γαλλίας.

Το 1995 δημιούργησε και διεύθυνε το Νομαρχιακό Κέντρο Αγωγής Υγείας στην Άρτα, στο οποίο υπηρέτησε ως το 2007, ενώ την ίδια περίοδο διετέλεσε Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας. Το 1996 ήταν συντονιστής του Προγράμματος «Νόημα στη Ζωή μας» του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, με χρηματοδότηση του Κοινωνικού Τομέα της ΕΕ – Ο.ΚΑ.ΝΑ, ενώ το 1997 ίδρυσε και συντόνισε το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Άρτας, με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας.

Βιβλία του έχουν εκδοθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας και τις Εκδόσεις Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
5 Μαΐου, 2017
Ώρα:
7:00 μμ

Θέλετε να μαθαίνετε
πρώτοι τα νέα μας;

Δείτε εδώ την Πολιτική Απορρήτου.

Καλάθι
Facebook X Instagram YouTube Pinterest
Γράψτε τον όρο αναζήτησης στην φόρμα.
Shop
Sidebar
0 Wishlist
0 items Cart
My account

Μην το χάσεις

5€ Έκπτωση στην
πρώτη παραγγελία!

Ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα